Wilska kompani söker stridsfordonsbesättningar

Om tjänsten

421.pansarskyttekompaniet, Wilska kompani, ur 42.pansarbataljon. Bataljonen är till huvuddel bemannad med kontinuerligt tjänstgörande personal, placerad vid Skaraborgs regemente P 4 i Skövde. Kompaniet är i huvudsak bandgående, där stridsfordon 9040 tillsammans med våra skyttegrupper utgör vår främsta slagkraft.

Vi söker   

Besättningsmän Stridsfordon 90

Befattningsbeskrivning

Vi söker nu dig som är utbildad skytt, förare eller vagnchef på stridsfordon 90. Som skytt kommer du att ansvara för kompaniets viktigaste vapensystem, 40mm automatkanon. Som förare är du ansvarig för att framföra fordonet genom terrängen på ett säkert sätt som möjliggör verkan med kanon och skytte samt tillsammans med skytten ansvara för underhållet på vagnen. Vagnchefens uppgift är bland annat att assistera skytten med att leta mål, men även att planera vilken väg föraren ska åka.  Soldatyrket är av mycket omväxlande karaktär och ställer stora krav på den fysiska och psykiska prestationsförmågan.

Krav

 • Svensk medborgare
 • Genomförd värnplikt alternativt GMU med godkända betyg
 • Du skall genomgå registerkontroll med godkänt resultat
 • B-körkort
 • Maxlängd 185cm
 • God fysisk förmåga
 • Utbildad stridsfordon 90

Meriterande

 • Tidigare tjänstgöring i Försvarsmakten
 • Militärt förarbevis
 • Erfarenhet från internationell tjänstgöring

 

Personliga egenskaper

 • Stor vikt kommer att läggas vid de personliga egenskaperna

 

Vad Wilska kompani kan erbjuda dig

Wilska kompani är ett kompani mån om traditioner men med blicken framåt. Sedan 2007 har kompaniet bland annat utbildat två värnpliktskullar, deltagit i tre internationella insatser samt bidragit med personal till ytterligare tre, bemannat den operativa reserven i två år och utgjort del i den EU-ledda stridsgruppen Nordic Battlegroup.


Sedan 2010 består kompaniet av kontinuerligt tjänstgörande soldater och officerare fördelat på tre pansarskytteplutoner och en stridstross. Kamratandan på kompaniet är stark och här finns en väl tilltagen erfarenhetsbank med många års tjänstgöring vid förbandet hos både soldater och officerare.

Vi erbjuder ett arbete där utmaningar, omväxling, kamratskap och personlig utveckling utgör en central del av verksamheten. Den fysiska förmågan är en del av tjänsteutövandet och således en viktig faktor. Träning genomförs ett flertal timmar i veckan under arbetstid, även det generella tjänsteutövandet är av fysisk karaktär.

 

Hos oss får du möjligheten att vara en del av ett förband som i det yttersta skall värna om demokratin, mänskliga rättigheter och människors lika värde. Du skall vara beredd på att tjänstgöra nationellt, men även internationellt.  Är detta något för dig? – sök!

 

Kontakt kommer ske kontinuerligt med de individer som inbjuds till testdag.
Testdag:  Måndag v. 919

Frågor: Vid frågor om tjänsten kontakta Oscar Vagman 0723879383

Tillträde: Preliminärt v934

Anställd i försvaret: Uppge din nuvarande anställning i ansökan och meddela din chef att du söker tjänsten.

Anställning: Tidsbegränsad anställning upp till 8+4 år. Sex månaders provanställning tillämpas.

Placeringsort: Skövde.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs regemente, P 4, är en arbetsgivare som tar ansvar för sina anställda genom att samarbeta med arbetsgivare och högskolor i vår närhet. Genom Försvarsmaktsråd Skaraborg skapar vi förutsättningar för våra anställda att kunna växla mellan oss och andra arbetsgivare. Regementet utbildar förband inom markstrid med många olika kompetenser där stridsfordon 90 och stridsvagn 122 är tunga inslag. Skaraborgs regemente tränar och utbildar två mekaniserade bataljoner, en för heltidstjänstgöring och en för tidvis tjänstgöring, två stridsvagnskompanier, ett tungt transportkompani samt tre hemvärnsbataljoner. Regementet ansvarar också för andra brigadstaben och staben för Militärregion Väst.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 01 februari 2019
 • Plats: Skövde, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Skaraborgs regemente – P 4
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär grundutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-03-01

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan