Luftstridsskolan söker en hunddressör

Om tjänsten

Luftstridsskolan söker en hunddressör

Hunddressör till Strilförsvarskompani med arbetsort Uppsala.

Strilbataljon:
Flygvapnets stridslednings- och luftbevakningsbataljon har till uppgift att luftbevaka svenskt luftrum och leda stridsflyg. Bataljonen bedriver skarp tjänst dygnet runt, året runt från anläggningar runtom i landet. Strilförsvarskompaniet är flygvapnets största säkerhetsförband med uppgift att skydda strilbataljonens anläggningar.

Strilförsvarskompaniet:
Huvuduppgiften för strilförsvarskompaniet är att upptäcka, lokalisera, identifiera och motverka säkerhetshotande verksamhet mot Flygvapnets ledningssystem. Strilförsvarskompaniet består av Närskyddsplutoner och Strilförsvarsplutoner, båda plutonerna använder hunden som ett viktigt komplement till tekniska sensorer för att lösa uppgiften. Strilförsvarskompaniet kännetecknas av ett flexibelt och rörligt uppträdande över stora ytor i små enheter. Närskyddsplutonerna verkar mot känd terräng och strilförsvarsplutonerna har förmågan att verka i hela landet över alla årstider och dygnets alla timmar. Strilförsvarskompaniet verkar under påfrestande fysiska och psykiska förhållanden och ställer därför höga krav på sina anställda gällande fysiskförmåga då motståndaren utgörs av jägar-, spanings- och specialförband.

Tjänsten:
Kompanistaben söker en dressör för anställning som tillsammans med hundinstruktör och hundtjänstledare utgör kompaniets hundstab. Uppgifterna som dressören löser varierar mycket, allt i från att beställa materiel till att genomföra funktionskontroller till dressyrteknik och utveckla stridsteknik hundtjänst. Tjänsten är en civil befattning.

Vi söker dig:
Nu söker vi en lagspelare som vill vara med och utveckla kompaniet och dess hundtjänst. Du gillar att utmana dig själv i flera olika situationer och miljöer. Du besitter på förmågan att långsiktigt planera din verksamhet samt att du under tiden genomför ett systematiskt uppföljningsarbete som tar dig fram till det fastställda målet. Du finner stor tillfredställe att utveckla/utbilda människor. Du ser möjligheterna istället för svårigheterna. Du har ett stort intresse och engagemang för hundar.  Du tycker det är utvecklande och utmanande att delta i t.ex. fältövningar. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Kvalifikationer:
- Dokumenterad erfarenhet av arbete med tjänstehundar eller annan erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
- B-körkort

Meriterande:
- Utbildad hundinstruktör eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
- Arbetat med tjänstehundar på förband.
- Genomförd GMU, värnplikt eller annan tjänstgöring inom Försvarsmakten.
- Militära förarbevis
- Kännedom/kunskap i system PRIO

Personliga egenskaper:
- God samarbetsförmåga
- God pedagogisk förmåga
- Lagspelare som också kan arbeta självständigt
- Initiativtagande och flexibel
- Strukturerad

Övrigt om anställningen:
Tillsvidare anställning och 6 månaders provanställning tillämpas. Anställningen innebär heltidstjänstgöring och tjänstgöring utanför ordinarie arbetstid kommer att ske.

Beräknat startdatum/tillträde: Enligt överenskommelse
Befattningsnivå: civilanställning

Ytterligare upplysningar om tjänsten:
Fanjunkare Hakopian
Hundtjänstledare
Mobil: 072-1877093 e-post: arpine.hakopian@mil.se 

Kn Jonas Gjersvold
Stf kompanichef
Telefon: 018-196160 
Mobil: 072-187 70 92  mail: jonas.gjersvold@mil.se

Kompaniets Instagramkonto @14.strilforsvarskompaniet

Fackliga kontaktpersoner:
OFR/S Inge Bäcklin 0171-157 383
OFR/O Ärna Peter Oscarson 018-19 63 68
SEKO Mari-Ann Larsson 070-827 68 53

Välkommen med din ansökan senast 2019-03-01


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Luftstridsskolan är flygvapnets gemensamma kompetenscentrum för utveckling och utbildning. Luftstridsskolan har fyra flygvapengemensamma skolor och utbildar bland annat framtida piloter inom Försvarsmakten. Förbandet leder och ansvarar även för krigsförbanden 16:e flygflottiljen samt 161:a Stridslednings- och luftbevakningsbataljon. Luftstridsskolan har verksamhet på åtta orter spridda över hela landet och har sitt huvudsäte i Uppsala.

Luftstridsskolan strävar ständigt efter att utveckla hur vi löser ställda uppgifter och vi är alltid beredda att klara nya utmaningar.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

Då en anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 29 januari 2019
  • Plats: Uppsala, Uppsala län, Sverige
  • Förband: Luftstridsskolan – LSS
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2019-03-01

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan