HR-generalist till Regional Stab Mitt i Kungsängen

Om tjänsten

HR-generalist till Regional Stab Mitt

Bakgrund/information om RS M:

Regional Stab Mitt (RS M) är en av fyra regionala staber som inrättades 2013. RS M är grupperad i Kungsängen och har ansvar för de sex länen, Dalarna, Gävleborg, Västmanland, Uppsala, Stockholm och Södermanland. Uppgifterna är att bland annat att leda, planera och genomföra samverkan med regionala och lokala aktörer samt näringslivet, leda underrättelse- och säkerhetstjänsten inom regionen, leda underställda förband samt att genomföra regional försvarsplanering. Staben är planerad att bli egen organisationsenhet (OrgE) med tillhörande sex utbildningsgrupper from 2020-01-01.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som HR-generalist tillhör du personalavdelningen (J1) på RS M. Personalavdelningen består i dagsläget av HR-chef, HR-generalist, personalbefäl och två frivillhandläggare. Som HR-generalist är dina huvudsakliga arbetsuppgifter att ge konsultativt stöd till chefer och medarbetare inom HR-området, utifrån fastställda policies riktlinjer, lagar och avtal med i huvudsak operativt fokus. I dina arbetsuppgifter ingår att handlägga ärenden rörande personaltjänst, exempelvis inom arbetsrätt, rekrytering, samverkan, arbetsmiljö, rehabilitering, veteran och anhörigstöd, krisstöd, introutbildningar samt löpande arbete inom personalekonomi.

I din roll som HR-generalist är du stabsmedlem vilket innebär att du även kommer få bidra till samordning och stöd till andra delar av staben och till funktioner ute i Militärregionen. Du kommer att bli krigsplacerad i Regional stab (och kommer ges anpassad militär utbildning).

Kvalifikationer

Du har akademisk examen inom HR-området alternativt likvärdig eftergymnasial utbildning eller motsvarande kunskaper inhämtade genom arbetslivserfarenhet. Du har flerårig erfarenhet (minst 3 år) av brett arbete inom HR området. Du har mycket god administrativ förmåga. Du innehar B-körkort.

Meriterande kvalifikationer:
Det är meriterande om du har flerårig erfarenhet av brett HR-arbete i en konsultativ roll, gärna från Försvarsmakten alternativt från större statlig organisation. Goda kunskaper i PRIO (SAP), Reach Mee samt excel är meriterande. Erfarenhet av arbete inom arbetsmiljöområdet.  

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är en lojal medarbetare, har god samarbetsförmåga och är serviceinriktad. Förtroende är mycket viktigt eftersom du kommer att ha ett stort eget ansvar för att lösa tilldelade uppgifter. Du är driven och verkar för utveckling och förbättring. Du skall vara stresstålig, flexibel och öppen för snabba förändringar och omprioriteringar. Arbetet kräver att du är kommunikativ, lyhörd och har hög integritet. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Arbetsort

Kungsängen

 Upplysning om tjänsten

Kontakta HR chef RS M Bodil Hall, nås via växeln på 08-584 540 00

Övrigt

Anställningsform: Tillsvidare med 6 månaders provanställning

Arbetsort: Kungsängen

Befattningsnivå: Civil

Tillträde: Snarast efter överenskommelse

Lön: Individuell lönesättning

Fackliga representanter

OFR/O Livgardet Stefan Morin

SEKO Lise-Lott Larsson

SACO Johan Gillemyr

OFR/S Kenneth Hartikainen

Samtliga nås via växeln på 08-584 540 00

Sista ansökningsdag

2019-08-01 Din ansökan ska innehålla CV samt ett ansökningsbrev.           

 


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livgardet är ett av Försvarsmaktens största förband med anor från 1521. Vi utbildar morgondagens soldater, liksom militärpoliser och personal som ska genomföra internationell insats. Vi bevakar de kungliga slotten, vi har säkerhets- och markstridsförband liksom hemvärnssoldater, försvarsmusiker och tjänstehundar. Alla insatser inom Mellersta militärregionen, som är en av landets fyra militärregioner, leds från Livgardet.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 11 juni 2019
  • Plats: Upplands-Bro, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Livgardet – LG
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2019-08-01

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan