HR-generalist till Regional Stab Mitt J1/Personalavdelningen

Om tjänsten

Bakgrund/information om RS M:

Regional stab Mitt är en av fyra regionala staber som inrättades 2013-01-01. RS M är grupperad i Kungsängen och har ansvar för de sju länen, Dalarna, Gävleborg, Västmanland, Uppsala, Stockholm, Södermanland och Gotland.

Uppgifterna är att bland annat att leda, planera och genomföra samverkan med regionala och lokala aktörer samt näringslivet, leda underrättelse- och säkerhetstjänsten inom regionen, leda underställda förband samt att genomföra Regional försvarsplanering. Regional stab Mitt är planerad att bli egen organisationsenhet (OrgE) med

tillhörande sex utbildningsgrupper from 2020-01-01.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Vi söker Dig som är intresserad av ett brett och varierande arbete inom HR området, exempelvis arbetsrätt, rekrytering, samverkan, arbetsmiljö och rehabilitering. Tillsammans med Personalchef och personalbefäl kommer Du ge konsultativt stöd till chefer och medarbetare, utifrån gällande riktlinjer, policys samt lagar och avtal. Du kommer till stor del arbeta i personalteamet men, även självständigt handlägga och driva frågor och ärenden inom HR-området. I din roll som HR Generalist är du stabsmedlem vilket innebär att du även kommer få bidra till samordning och stöd till andra delar av staben och till funktioner ute i Militärregionen. Du kommer att bli krigsplacerad i Regional stab (och kommer ges anpassad militär utbildning).

 

Kvalifikationer

Examen på högskole- eller universitetsnivå inom personalområdet eller jämförbar utbildning eller erfarenhet som vi bedömer motsvarar.

Flerårig erfarenhet (minst 3 år) av brett arbete inom HR området.

God administrativ förmåga.

Körkort lägst klass B.

 

Önskvärda meriter

Kunskap och erfarenhet från Försvarsmakten.

Erfarenhet av personal/HR-arbete inom Försvarsmakten, offentlig sektor och/ eller större civilt företag.

Erfarenhet av HR-systemen, SAP och ReachMee.

Erfarenhet av arbete inom arbetsmiljöområdet.

 

Personliga egenskaper

De egenskaper vi söker generellt innefattar bl a ansvarskänsla och gott omdöme, samarbetsförmåga, tempoväxlingsförmåga, noggrannhet, utvecklings- och resultatfokus samt analysförmåga. Du ska vara stresstålig och dessutom ha en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

 

Arbetsort

Kungsängen

 

Upplysning om tjänsten

Kontakta C J1/Personalchef RSM Christian Andersson, nås via växeln på 08-584 540 00

 

Sista ansökningsdag

2019-03-17

 

Övrigt

Anställningsform: Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas.

Tillträde enligt överenskommelse.

 

Fackliga representanter

OF Livgardet Stefan Morin

SEKO Thomas Klasson

SACO Johan Gillemyr

OFR/S Madeleine Daleo

Samtliga nås via växeln på 08-584 540 00


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livgardet är ett av Försvarsmaktens största förband med anor från 1521. Vi utbildar morgondagens soldater, liksom militärpoliser och personal som ska genomföra internationell insats. Vi bevakar de kungliga slotten, vi har säkerhets- och markstridsförband liksom hemvärnssoldater, försvarsmusiker och tjänstehundar. Alla insatser inom Mellersta militärregionen, som är en av landets fyra militärregioner, leds från Livgardet.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

Då en anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 30 januari 2019
  • Plats: Upplands-Bro, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Livgardet – LG
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2019-03-17

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan