Materielhandläggare

Om tjänsten


Har du några års erfarenhet av tekniska beredningar? Har du erfarenhet av behovsplanering inom logistik och inköp? Då kan du vara den materielhandläggare vi söker!

Om enheten:
Hos oss får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen lite säkrare. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både ett eget ansvar och goda möjligheter att kompetensutvecklas.

Du kommer att tillhöra FMLOG, enheten för Försörjning som arbetar med effektiv försvarslogistik så att reservmateriel och förnödenheter ska finnas tillgängligt kontinuerligt över tiden, när och där Försvarsmakten behöver den.

Vår enhet tillhandahåller lagring, transporter och försörjning av materiel för Försvarsmaktens behov, t.ex. reservmateriel och förnödenheter runtom i hela Sverige.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Som materielhandläggare arbetar du med varierande frågor för att skapa en effektiv försörjning av reservdelar och förbrukningsmateriel.
Du materielplanerar samt anskaffar materiel inom avdelat område, samt stödjer vid behov även inom andra materielområden.
Arbetsuppgifter inom logistik och teknik samt kontinuerliga kund- och leverantörskontakter ingår i det dagliga jobbet.
Arbetet sker till stor del i systemet PRIO (SAP).

Vidare deltar du i möten och dialoger inom tilldelat ansvarsområde. Det innebär att resor förekommer i tjänsten.

Kvalifikationer:
Vi vill att du har kunskap och erfarenhet inom logistik och/eller teknik, vad avser planering, anskaffning och tekniska frågor. Vidare har du kunskaper i att förstå och ta till dig dokumentation såsom ritningar och annan teknisk dokumentation. Vi ser gärna att du har medverkat i projektarbeten och har kunskaper inom Integrated logistic support (ILS).

• Du har en slutförd gymnasieutbildning, gärna med teknisk inriktning, alternativt annan utbildning kompletterat med erfarenhet som arbetsgivaren kan bedöma som likvärdig.
• Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska, i tal såväl som i skrift.
• Goda kunskaper i Office-paketet, gärna även i SAP.

Meriterande:
• Erfarenhet av SAP (PRIO).
• B-körkort.

Personliga egenskaper:
Vi söker dig som är flexibel och har förmågan att planera samt prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du behöver ha en god samarbetsförmåga, vara självgående samt kvalitetsmedveten. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och söker dig som bidrar positivt till verksamhetens utveckling.

Övrigt:
Tillträde snarast enl. ök. 
Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.
Arbetsort: Arboga.

Kontaktperson:
Christina Hedman, tfn 070-674 96 80.

Fackliga representanter:
OFR/S, Håkan Antonsson,
SACO, Pernilla Kjellgren,
SEKO Försvar, Jörgen Stehn,
Samtliga nås via växeln 0589-40400.

Välkommen med din ansökan senast 2019-02-20. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

En fungerande logistik är en förutsättning för att Försvarsmakten ska lyckas med sina uppdrag. I det har Försvarsmaktens logistik, FMLOG, en viktig roll. Dygnet runt och året runt ger FMLOG ett logistiskt stöd i form av logistikledning, förråd, transportplanering, transportavtal, farligt gods, vapen- och ammunitionshantering, tullhantering, arkiv, expedition, inköp och exportkontroll till all verksamhet i Försvarsmakten. Försvarsmaktens logistik har ca 1180 anställda och finns på ett 30-tal platser i Sverige.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 30 januari 2019
  • Plats: Arboga, Västmanlands län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens Logistik - FMLOG
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2019-02-20

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan