Särskilda Transportflyg Gruppen (STG) söker Sambandsofficer

Om tjänsten

Beskrivning av Särskilda Transportflyggruppen (STG)

STG är ett specialoperativt förband inom Försvarsmaktens Specialförband (FMSF) och en del av Transportflygenheten vid Skaraborgs flygflottilj F 7. Vår huvuduppgift är att inför- och under specialoperationer tillhandahålla taktiska flygtransporter.

STG har höga krav på tillgänglighet, beredskap och noggrannhet i utfört arbete vilket ställer stora krav på kompetens, utbildning och utrustning och därmed krav på särskild personlig profil på personalen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Befattningen verkar i grunden som stabsofficer/befäl och handlägger administrativa produktions-/insatsuppgifter inom STG som stabsmedlem och din kompetens kommer att efterfrågas vid insatsplanering och stå i hög beredskap för insatser nationellt och internationellt.

Som sambandsofficer hos oss sammanhåller och driver du STG sambands-/ledningsstödsystem inom FMSF och taktiskt transportflyg. Du ansvarar för signalskyddstjänsten vid STG och stödjer TpFE signalskyddsansvarig och SFL signalskyddschef.
Du är en funktionsföreträdare för STG avseende sambands-/ledningsstödsystem och stödjer TpFE inom eget kompetensområde och informations- och sambandssystemutbildning inom FMSF. Du kommer att arbeta aktivt med att stödja och delta i metodutvecklingsarbetet och ledningsstödfunktionen inom FMSF.

Krav och kvalifikationer

 • Utbildad Officer/Specialistofficer samband
 • Körkort klass B
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift i både svenska och engelska
 • God fysisk förmåga
 • Svenskt medborgarskap
 • Godkänd säkerhetsprövning (genomförs innan anställning)
 • Beredd att genomföra internationell tjänst
 • Skall efter särskild prövning av medicinska/psykologiska/tekniska och fysiska tester uppvisa godkänt resultat 

Meriterande kvalifikationer

 • Signalskyddsutbildning
 • Genomförd internationell tjänst
 • Erfarenhet av stabstjänst
 • God kunskap om FM sambandssystem
 • God kunskap om FM ledningsstödssystem
 • God teknisk kunskap om sambands-/ledningsstödssystem 

Personliga egenskaper

Vi söker dig med ett tekniskt intresse som är driven och har förmågan att anpassa ditt arbete efter förändrade prioriteringar. Du är noggrann, strukturerad, ansvarstagande och har hög integritet. Du är självständig men har lätt för att samarbeta med andra, du är uthållig och har förmåga att hantera snabba förändringar. Vi ser även att du har en drivkraft och entusiasm som skapar goda förutsättningar att representera förbandet i samarbeten med andra förband, myndigheter och externa partners.

För att erbjudas tjänsten vid STG krävs att du blir godkänd i en urvalsprocess där vi bland annat bedömer din personliga profil och förmåga. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet då tjänsten kan vara krävande och uppgifterna behöver hanteras med stort mått av flexibilitet.

De som bedöms lämpliga kommer att kallas till uttagningstester med intervjuer, läkarundersökning och psykologiska moment/samtal, tekniska tester samt fysiska prov. Tester kommer preliminärt genomföras v917.

Övrigt 

Anställning: Tillsvidareanställning, heltid

Tillträde: Snarast möjligt eller enligt överenskommelse

Arbetsort: Såtenäs

Lön: Individuell lönesättning 

Frågor om tjänsten besvaras via stg@mil.se, ange Sambandsbefattning i ärendemeningen.

Fackliga representanter
Officersförbundet OFR/O, Jan Möller, tfn 0510 – 47 77 28
Försvarsförbundet OFR/S, Per Gunnarsson, tfn 0510 - 47 77 08
SACO, Ulf Svensson, tfn 0510 - 47 74 63
SEKO, Kurt Ragnarsson, tfn 0510 - 47 78 78

Välkommen med din ansökan senast 2019-03-31. Ansökan skall innehålla CV och ett ansökningsbrev där det framgår varför du är lämpad för befattningen.Försvarsmaktens specialförband är en militärstrategisk resurs som ökar antalet möjliga handlingsalternativ. En insats med specialförbanden kännetecknas av hög effekt på säkerhetspolitisk nivå. Det kan till exempel handla om att frita eller rädda svenska medborgare i internationell tjänst eller inhämta underrättelser. Inom specialförbanden eftersträvar vi enkelhet i såväl planering som genomförande, oförutsägbarhet genom okonventionella metoder samt målmedvetenhet, precision och beslutsamhet. Beredskapen är hög och personalen är särskilt uttagen, utbildad och utrustad för att klara sina uppgifter.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 31 januari 2019
 • Plats: Såtenäs, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Skaraborgs flygflottilj – F 7
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-03-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan