12. MOTORISERADE SKYTTEBATALJON SÖKER GRANATKASTARSOLDAT GSS/K och GSS/T

Om tjänsten

12. motoriserade skyttebataljonen är ett krigsförband specialiserat på strid i skog och stadsmiljö. Bataljonen verkar både nationellt och internationellt. Närheten till Stockholm och den stadsmiljö som finns där präglar förbandets träning. Bataljonen förflyttar sig med hjälp av pansarterrängbilar, lastbilar och till fots.

 Huvudsakliga arbetsuppgifter: Som soldat på bataljonens heltidtjänstgörande granatkastarpluton är du en del i bataljonens förmåga till indirekt eld. Du tjänstgör på en pjäsgrupp som levererar spräng-, rök-, lys- och pansarbrytande hårdmålsgranater till anfallsmålet. Tempot är ofta extremt högt. Plutonen verkar med fyra stycken 120 mm GRK-pjäser och använder utöver detta kulsprutor, pansarskott och minor och för att genomföra försvars- och fördröjningsstrid.

 120. kompaniet är 12:e motoriserade skyttebataljonens lednings- och understödskompani. Kompaniet består av en ledningspluton, en spaningspluton, en granatkastarpluton, en stormpionjärpluton och en stab- och trosstropp. Kompaniet deltar i huvuddelen av arméns större övningar. Huvuddelen av kompaniets personal är heltidsanställd och möjligheterna att utvecklas inom kompaniet är goda. Kompaniet ser positivt på att soldater byter befattningar för att bredda sin kompetens.

Vem är du?

Du kan tempoväxla, är stresstålig och gillar hårt fysiskt arbete och träning.

 Krav:
* Genomfört värnplikt, GMU/BFU alternativt GU.

 Meriterande:
* Tidigare tjänstgöring på markstridsförband
* Förarbevis TGB16 eller lastbil.
* Utbildad på relevanta vapen- och sambandssystem

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Upplysningar om tjänsten och rekryteringsprocessen kan lämnas av Lt Braw: 0733-83 71 38 andreas.braw@mil.se

Övrigt:
Anställningsform: Kontraktsanställning upp till åtta år
Arbetsort: Kungsängen
Tillträde: Måndag 4 mars eller enligt ö.k
Lön: indviduell lönesättning

Fackliga representanter:
Stefan Morin (OFR/O): stefan.morin@mil.se
Madeleine Daleo Försvarsförbundet : Madeleine.daleo@mil.se,
Johan Gillemyr (SACO): johan.gillemyr@mil.se
Tomas Klasson (SEKO): tomas.klasson@mil.se
alla nås via vxl LG 08-584 54000 alternativt via E-post

Sista datum för ansökan: 2019-03-04


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livgardet är ett av Försvarsmaktens största förband med anor från 1521. Vi utbildar morgondagens soldater, liksom militärpoliser och personal som ska genomföra internationell insats. Vi bevakar de kungliga slotten, vi har säkerhets- och markstridsförband liksom hemvärnssoldater, försvarsmusiker och tjänstehundar. Alla insatser inom Mellersta militärregionen, som är en av landets fyra militärregioner, leds från Livgardet.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

Då en anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 31 januari 2019
  • Plats: Upplands-Bro, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Livgardet – LG
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Militär grundutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2019-03-04

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan