Flygmaskinist TP84 vid F7 Såtenäs

Om tjänsten

Vi rekryterar flygmaskinister till 731:a Transportflygdivisionen vid Transportflygenheten på F7 Såtenäs.

Som flygmaskinist tjänstgör du som besättningsmedlem på TP84 med ansvar för bland annat flygoperativa procedurer, luftvärdighet och visst underhåll. Tjänsten innebär tidvis oregelbundna arbetstider samt insatsberedskap. Din bakgrund är flygtekniker med lägst B1-behörighet för TP84 vid kursstart. Du skall fungera väl i grupp men även inte tveka att ta eget ansvar. Du skall kunna uttrycka dig väl på engelska både i tal och skrift. I urvalsprocessen kommer tester på HRC Specialurval att genomföras omfattande psykologiska, medicinska och fysiska prov.

Kursstart är planerad till maj 2020, urval och tester kommer att ske under sommar/höst 2019. Vi ser gärna kvinnliga sökande.

Sista ansökningsdag 2019-05-31

 

Kontaktperson vid 731:a Div

Kn Johan Sundgren

johan.sundgren@mil.se

0708-622915

 

Fackliga representanter:

Officersförbundet OFR/O, Jan Möller tfn 0704-614400

Försvarsförbundet OFR/S, Per Gunnarsson tfn 0510-477708

SACO, Ulf Svensson, tfn 0510-477463

SEKO, Kurt Ragnarsson, tfn 0510-477878


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

På Skaraborgs flygflottilj, F 7, baserar två Gripendivisioner för insats och utbildning av svenska och utländska Gripenpiloter. Med Tp-84 Hercules genomför vi nationella och internationella transportinsatser. Våra radarspanings- och signalspaningsflygplan baserar på Malmen medan statsflyget baserar på Arlanda för transport av Hovet och regeringen. F 7 genomför grund- och befattningsutbildning av pliktinkallade rekryter. Vi ansvarar även för Gripensupporten i Thailand och för den svenska personalen vid det internationella transportflygsamarbetet Heavy Airlift Wing i Ungern.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

Då en anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.
Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 20 februari 2019
  • Plats: Lidköping, Västra Götalands län, Sverige
  • Förband: Skaraborgs flygflottilj – F 7
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2019-05-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan