Norrbottens regemente rekryterar soldater till Arméns jägarbataljon i Arvidsjaur

Om tjänsten

Arméns jägarbataljon är ett förband med särskilt uttagen personal som används mot kvalificerade mål som har stor påverkan för en motståndare, ofta inne på dennes eget område. Arméns jägarbataljon finns vid detachementet Norrlands dragoner och är en del av Norrbottens regemente.

Soldaten vid förbandet har god social förmåga och agerar självständigt i sin uppgift. Gruppens soldater har en given uppgift och en eller flera tillikauppgifter. Attityden är ansvarskännande. God samarbetsförmåga med över- och underordnad personal är en självklarhet. Att vara handlingskraftig, initiativrik och att kunna arbeta under fysisk och psykisk press är en förutsättning för att gruppen och plutonen skall fungera.

Sökbara befattningar

 • Jägarsoldat
 • Jägarförstärkningssoldat med inriktning transport eller ledning

Kvalifikationer

 • Genomförd grundutbildning (GU) med godkända betyg från Försvarsmakten  
 • B-körkort
 • Godkänt säkerhetssamtal med godkänd registerkontroll
 • Godkända fysiska grundkrav för respektive befattning

Meriterande

 • Genomförd grundutbildning (GU) med godkända betyg vid Arméns Jägarbataljon de senaste 2 år.
 • Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Anställningen
Anställningsform:                           Anställningen är en tidsbegränsad anställning som GSS/K (8 år med möjlighet

till förlängning upp till 4 år) som inleds med 6 månaders provanställning.

Arbetsort:                                       Arvidsjaur
Tillträde:                                          Direkt efter avslutad GU
Lön:                                                 Individuell lönesättning enligt gällande avtal.

Tjänstgöringen varvas mellan utbildning och insats, arbetstiden är i huvudsak förlagd dagtid men natt- och helgarbete förekommer. 

Dokument att bifoga ansökan

 • Intyg/betyg från GU och/eller annan militär tjänstgöring (för er som genomför GU nu bifogas preliminära intyg/betyg, erhålls av plutonchef)
 • Gymnasiebetyg
 • Personligt brev där vi vill att Du motiverar varför Du är lämpad för en befattning vid AJB.
 • CV
 • Annan relevant dokumentation

Ansökningsprocessen

Din ansökan värderas mot ställda krav och andra sökande varefter du kontaktas av företrädare för förbandet. Inför anställning genomförs anställningsprövning med bland annat fysiska tester, registerkontroll, anställningsintervju och säkerhetssamtal vid en sammanhållen prövning i Arvidsjaur (prel vecka 910).

Upplysningar om tjänsterna

För internt sökande (inneliggande GU vid AJB) svarar ditt plutonsbefäl på frågor.

För externt sökande svarar 1.serg Ann-Sofi Kjellström rekrytering-i19-ajb@mil.se

 

Fackliga representanter
Krister Iseby OK ND.  krister.iseby@mil.se

Rasmus Holm rasmus.holm@mil.se

Välkommen med din ansökan senast 2019-02-24.

Arméns jägarbataljon är ett förband med särskilt uttagen personal som används mot kvalificerade mål som har mycket stor betydelse för en motståndare, ofta inne på dennes eget område. Arméns jägarbataljon finns vid detachement Norrlands dragoner i Arvidsjaur och är en del av Norrbottens regemente I 19. Mer information om oss finns på www.forsvarsmakten.se/ajb  

I Arvidsjaur finns goda möjligheter till hög livskvalitet, med rimliga priser för boende, god service och stora möjligheter till ett aktivt frilufts- och föreningsliv. Mer information om Arvidsjaur finns på kommunens hemsida www.arvidsjaur.se

 

 


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Norrbottens regemente I 19 är ett av Sveriges största regementen med verksamhet från Kiruna i norr till Härnösand i söder. I 19 ansvarar bland annat för att rekrytera och utbilda soldater till två mekaniserade bataljoner och en jägarbataljon. I 19 har uppdraget att utveckla jägarförmågan inom armén och vinterförmågan inom Försvarsmakten. Vid regementet finns en brigadstab med uppgift att leda delar av arméns förband under kris och krig, samt staben för Militärregion Nord, som ansvarar för markterritoriell ledning i de fyra nordliga länen. Vid I 19 finns också sju hemvärnsbataljoner och flera stödfunktioner.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 31 januari 2019
 • Plats: Arvidsjaur, Norrbottens län, Sverige
 • Förband: Norrbottens regemente – I 19
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär grundutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-02-24

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan