Plutonchef TPT 10.Psyopsförbandet

Om tjänsten

Taktiskt-Psyops-Team (TPT)
Ett Taktiskt Psyops Team har inhämtning och påverkan som huvuduppgift och kommunikation är sättet att uppnå detta. TPT kan understödja manöverförband med planering och genomförande av psykologiska operationer och inhämtning av förbandsspecifik underrättelse. Den primära kommunikationen och påverkan sker genom personliga möten.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som chef över TPT-pluton kommer du möta varierande arbetsuppgifter. Uppgifterna består av att leda egen pluton under planering, genomförande och utvärdering av olika uppgifter. Andra arbetsuppgifter är att verka som instruktör för utbildning inom psykologiska operationer eller grundläggande militära färdigheter exempelvis strid, sjukvård, samband.

Du kommer att anställas som officer vid ett av försvarsmaktens insatsförband.  

Krav
Officersexamen                 
Goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska och engelska
Godkända fysiska och medicinska krav
Körkort, minst B.

Meriterande kvalifikationer

Erfarenhet i ledarrollen
Erfarenhet av samverkan
Erfarenhet av marknadsföring och kommunikationsarbete
Tjänstgöring i internationell insats i relevant befattning
Militära förarbevis

Egenskaper
För att trivas bör du vara driven och ansvarstagande för såväl egna som förbandets givna uppgifter. Du är flexibel för arbete på olika nivåer, allt från att leda en taktisk enhet i fält, till att delta i planeringsarbete i stab på operativ nivå. Du är strukturerad och stresstålig samt har en mycket god social förmåga. 

Du tycker om att leda en enhet i plutons storlek av tillfälligt sammansatta grupper med både praktiskt och teoretiskt arbete.
Du är i god fysisk form och vidmakthåller den genom kontinuerlig träning på egen hand. 
Tjänstgöring i förbandet ställer krav på ett högt sekretess- och säkerhetsmedvetande.
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och förutsätter att du delar vår respekt för demokrati och människors lika värde.


Övrigt

10.Psyopsförbandet genomför ofta nationell insatsverksamhet.
Du kommer att efter tjänstgöringsstart genomföra befattningsutbildning både nationellt och internationellt.

Lön enligt överenskommelse.
Övriga förmåner enligt avtal. 
Första anställningsdag enl. överenskommelse.Rekryteringsprocessen
Välkommen med din ansökan senast 2019-03-03. Bifoga CV med välliknande foto samt personligt brev med löneanspråk. Om du går vidare i processen kallas du under våren till en första testdag då intervju, hälsokontroll, fysiska tester och arbetsprover genomförs. Därefter kallas några kandidater till en andra testdag för fördjupad intervju och säkerhetsprövningsintervju.

Fackliga kontaktpersoner
OF Magnus Johansson
SACO-S Karl-Johan Pettersson
SEKO Lars Lindell
Försvarsförbundet (OFR/S) Inge Bäcklin
Samtliga nås via LedR växel 0171-15 70 00

 


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Ledningsregementet är ett försvarsmaktsgemensamt förband. Här finns ett flertal krigsförband och enheter som utgör en nationell spetskompetens inom försvarsmakten. Genom ledning, samband, meteorologi och psykologiska operationer skapar Ledningsregementet förutsättningar för lyckad samverkan på mark-, sjö-, luft-, och informationsarenan. Ledningsregementet bedriver verksamhet inom hela skalan från utveckling, utbildning, träning till insats.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 01 februari 2019
  • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
  • Förband: Ledningsregementet – LedR
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2019-03-03

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan