En civil instruktör, stridsteknik hund

Om tjänsten

En civil instruktör, stridsteknik hund, till Säkerhetsförbandsavdelningen vid Försvarsmaktens Underrättelse- och Säkerhetscentrum.

FMUndSäkC

Befattningen är placerad vid Säkerhetsförbandsavdelningen i Halmstad. Avdelningen bedriver utbildning inom säkerhetsförbandstjänst i huvudsak mot programbunden utbildning OR/OF samt yrkes- och befattningsutbildningar.
Avdelningen har även ansvar för att leda utvecklingen av stridsteknik hund i Försvarsmakten.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Du kommer verka som instruktör och handläggare vid säkerhetsförbandsavdelningen. Du kommer ingå i en grupp som arbetar med stridsteknik hund mot hemvärnsförbanden och säkerhetsförbanden i syfte att höja kvalitét och effekt. Uppgifterna kommer bland annat innefatta utåtriktat stöd där fokus ligger kring stridsteknik hund.
Utöver detta kommer du stödja övrig utbildning vid avdelningen och då specifikt med hundtjänstkompetens. 

Kvalifikationer

Genomförd och godkänd gymnasieutbildning.
B-körkort.
Kunskap och erfarenhet av säkerhetsförbandens stridsteknik.
Erfarenhet av att stå i en utbildande roll.
Mycket god förmåga att bygga och upprätthålla samverkande relationer 

Meriterande

Förståelse för Svenska brukshundsklubbens och hemvärnets organisation och uppgifter.
BE-körkort.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är intresserad av en omväxlande befattning med hög grad av självständighet och ansvar. Att ha engagemang, framåtanda och förmåga att enskilt eller i grupp jobba mot ett slutmål är mycket viktigt eftersom du kommer att ha ett stort eget ansvar för att lösa tilldelade uppgifter.

Befattningen innehåller både administrativt arbete med stöd till utbildningsgrupperna/förbanden samt praktiska genomföranden i rollen som instruktör/utbildare. Detta ställer höga krav på kreativitet och god pedagogisk förmåga. Det administrativa arbetet innebär även att det ställs krav på analytisk förmåga, struktur och noggrannhet vilket innebär att även dessa egenskaper värderas högt.
Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper och lämplighet.

Övrigt

Anställningsform: Tillsvidare som inleds med 6 månaders provanställning
Arbetsort: Halmstad
Beräknat startdatum/tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse
Befattningsnivå: Civil
Ej pälsdjursallergiker.
Svensk medborgare.
Då tjänsten innebär säkerhetsklassning kommer säkerhetsprövning genomförs innan anställning.

Upplysningar om befattningen lämnas av

Christian Lundin, C Säkförbandsavd , tel 035-266 35 92

Jeanette Borén, HR-chef, tel 018-19 65 03

Fackliga representanter

Officersförbundet: Peter Oscarson, tel 018-19 63 68

SEKO: Mari-Ann Larsson, 018-19 67 76

Samtliga nås via telefonnummer: 010-820 00 99.

Välkommen med din ansökan senast 2019-02-21. Din ansökan skall innehålla CV och ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

 

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: Försvarsmaktens underrättelse- och säkerhetscentrum, FMUndSäkC, är ett centrum för utbildning och utveckling inom Försvarsmaktens nationella och internationella underrättelse- och säkerhetstjänst. Centrumet är försvarsmaktsgemensamt och upprättades 1998 då flygvapnets och arméns underrättelseskolor samt Försvarets tolkskola sammanfördes till Uppsala garnison.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen. Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra. I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar. Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens underrättelse- och säkerhetscentrum, FMUndSäkC, är ett centrum för utbildning och utveckling inom Försvarsmaktens nationella och internationella underrättelse- och säkerhetstjänst. Centrumet är försvarsmaktsgemensamt och upprättades 1998 då flygvapnets och arméns underrättelseskolor samt Försvarets tolkskola sammanfördes till Uppsala garnison.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 01 februari 2019
  • Plats: Halmstad, Hallands län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens underrättelse- och säkerhetscentrum – FMUndSäkC
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2019-02-21

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan