Biträdande insatsledare till Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS), Örebro

Om tjänsten

Vill du bidra till Försvarsmaktens förmåga att hävda territoriell integritet och ledningsförmåga? Tillsammans med Insatsledaren kommer du att arbeta med allt från planering till att lösa
tidskritiska uppgifter kopplat till Sveriges territoriella integritet. Ni arbetar i olika lag och du arbetar mot att stödja insatsledaren med att bemanna ledningscentralen, följa upp och vid
behov samordna förbandets verksamhet samt rapportera till högre chef. Du kommer att tillhöra FMTIS som i första hand är placerade i Örebro och Enköping. Det finns fyra insatslag
som i grundberedskap består av en insatsledare och en biträdande insatsledare. Varje insatslag riktas mot ett specialområde förutom att lösa det gemensamma arbetet i
ledningscentralen. Detta är en dynamisk roll med stora möjligheter att göra skillnad.

Arbetsuppgiftger:
Du kommer att delta i insatslagets dagliga arbete inom olika områden t e x orderskrivning och arbetet i ledningscentralen. Vidare kommer du att:

 • Arbeta med planering och utveckling av verksamheten
 • Tjänstgöra som vakthavande befäl utanför ordinarie tjänstetid (H24) enligt ett rullande schema
 • Samarbeta med chefs kollegor och kommunicera aktuell information (order) till medarbetare
 • Delta som representant vid interna och externa möten
 • Utanför ordinarie tjänstetid tjänstgöra som vakthavande befäl enligt ett rullande schema
 • Delta vid övningar

Kvalifikationer:

 • Utnämnd OR 6-7
 • Goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som i skrift
 • B-körkort

Meriterande:

 • Vana att jobba i ISUS och SWECCIS
 • Utbildad sambandsofficer
 • Signalskyddsutbildad

Personliga egenskaper:
Som person är du driven och har lätt att fatta snabba beslut. Som ledare agerar du situations anpassat och du trivs med att leda både civil och militär personal. Du har förmågan att
jobba under tidspress med flera uppgifter samtidigt. Du är flexibel med god förmåga att prioritera rätt vid stressade situationer. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt:
Tillsvidareanställning
Placeringsort: Örebro
Lön: Individuell lönesättning
Tillträde: Enligt överenskommelse

Upplysning om tjänsten lämnas av:
Insatsledare, Anders Bengtsson, tfn växeln 019-39 35 00

Fackliga representanter
OFR/O, Anders Wallinder, tfn växeln 019-39 35 00

Välkommen med din ansökan senast 2019-03-01. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna
befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 01 februari 2019
 • Plats: Örebro, Örebro län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband - FMTIS
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-03-01

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan