Rekryteringskoordinator till Livgardet

Om tjänsten

Vill du vara en del av vårt kompetenta HR-team?

HR- avdelningen tillhör regementsstaben som stödjer chefen Livgardet i dennes ledning. HR- avdelningen har till uppgift att arbeta konsultativt gentemot Livgardets chefer samt att funktionsleda inom HR området. Arbetsgruppen består av en avdelningschef och en ställföreträdande chef, tre HR-generalister, en HR-specialist rehabilitering, en HR-specialist anhörigstöd, en arbetsmiljöspecialist, en rekryteringskoordinator, två planeringsofficerare och två rekrythandläggare.

Då en av våra rekryteringskoordinatorer är tjänstledig söker vi en vikarie under 12 månader (med eventuell möjlighet till förlängning) som vill få en möjlighet att verka i en spännande och utvecklande miljö.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du kommer i rollen som rekryteringskoordinator att arbeta med attraktionsfrågor för Försvarsmakten och Livgardet. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara att planera, genomföra och utvärdera evenemang, vara kontaktperson och utveckla relationerna med bland annat skolor, arbetsförmedlingar och civila arbetsgivare. I din roll kommer du att ansvara för yrkesinformatörernas utbildning och verksamhet inom regementet likväl som du aktivt stöder hemvärnsgruppernas verksamhet. Du kommer vara en del i ett team där vi kontinuerligt arbetar med att utveckla Livgardets HR-arbete.

Kvalifikationer
Erfarenhet av att arbeta som GSS eller yrkesinformatör i Försvarsmakten.
God kunskap om Försvarsmakten och Försvarsmaktens personalförsörjningssystem.
B-körkort.
God förmåga att kommunicera, i såväl tal som skrift, på svenska och engelska.

Meriterande
Erfarenhet av att skapa och hålla presentationer
Erfarenhet av att arbeta med event och koordinering
Erfarenhet av system VIDAR, PRIO och ATLAS 

Personliga egenskaper
Vi söker dig som stimuleras av utmaningar, har en hög arbetskapacitet, är strukturerad samt har en förmåga att arbeta självständigt och ta egna initiativ. Vi värdesätter att du har en positiv och lösningsinriktad grundsyn och snabbt kan sätta dig in i nya förutsättningar och arbetsuppgifter. Du kommer att koordinera kontakterna gentemot arrangörer och förband vilket ställer krav på social kompetens och en förmåga att se helheten. Du ska trivas på scen och prata inför folk, grupperna kan bestå av höga chefer på förbandet likväl som skolklasser. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Arbetsort: Kungsängen
Tillträde: Enligt överenskommelse

Tjänsten är ett vikariat till 2020-03-31 (med eventuell möjlighet till förlängning)
Lön: Enligt överenskommelse
Enhet: HR-avdelningen på Livgardet

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av HR-generalisterna Johanna Carlsten eller Håkan Melinder. Dessa nås via växeln: 08-584 540 00

Fackliga representanter
OFR/O Livgardet Stefan Morin

SEKO Thomas Klasson

SACO Johan Gillemyr

OFR/S Försvarsförbundet Madeleine Daleo,

Samtliga nås via växeln: 08-584 540 00.

Välkommen med din ansökan senast 2019-02-28.  Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livgardet är ett av Försvarsmaktens största förband med anor från 1521. Vi utbildar morgondagens soldater, liksom militärpoliser och personal som ska genomföra internationell insats. Vi bevakar de kungliga slotten, vi har säkerhets- och markstridsförband liksom hemvärnssoldater, försvarsmusiker och tjänstehundar. Alla insatser inom Mellersta militärregionen, som är en av landets fyra militärregioner, leds från Livgardet.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

Då en anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 01 februari 2019
  • Plats: Upplands-Bro, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Livgardet – LG
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Militär grundutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2019-02-28

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan