Försvarsmakten söker Miljösamordnare Markverkstad

Om tjänsten

Har du flerårig erfarenhet av miljöarbete och söker en tjänst där du får möjlighet att utvecklas i din yrkesroll? Då kan det här vara tjänsten för dig.

OM VERKSAMHETEN

Enheten FMTS Markverkstäder finns representerade på 23 orter. Där genomförs underhåll och reparation av fordon, vapen fordonssystem, fältarbetsmateriel, lösa lastbärare, utbytesenheter samt Marinens och Flygvapnets markbundna basmateriel. Även konstruktion, tillverkning och modifiering av försvarsmateriel, underhåll och kalibrering av mätutrustning.

Du kommer tillhöra avdelningen KMA (Kvalitet, Miljö och Arbetsmiljö) bestående av sex personer. Under ledning av Kvalitetschef stödjer och samordnar KMA Markverkstäders utvecklingsarbete i kvalitets-, miljö- och arbetsmiljöfrågor. Främst genom att sammanhålla Markverkstäders verksamhetsledningssystem, utgöra stöd i chefers arbetsmiljöarbete, stödja i sakfrågor och ansökningar gällande tillstånd, ackrediteringar och certifikat och utveckling av leverantörer.

Utvecklingsarbetet bedrivs ute i verksamheten där KMA utgör del av stödet och bitvis leder initiativ och projekt som formar lösningar och standardiseringar som kan överspridas i hela verksamheten.

ARBETSUPPGIFTER

Du kommer att delta med miljökompetens i utvecklingsinitiativ och handlägga miljöärenden samt i olika frågor bidra till KMA sammanhållande arbete för verkstäderna. Arbetsuppgifterna innebär bl.a. att utveckla och genomföra miljöstöd samt genomföra/delta i utredningar, egenkontroller, riskanalyser, utbilda och stötta chefer samt leda specifika projekt och initiativ.

KVALIFIKATIONER

Du har akademisk examen med miljöinriktning om minst 180 hp eller av arbetsgivaren bedömd likvärdig kompetens förvärvad på annat vis. Du har goda kunskaper inom miljörätt, miljöledning, miljöteknik och miljövetenskap. Du är van att ställa miljökrav vid upphandling. Arbete som omfattas av verksamhetsledningssystem och projektledning är också erfarenheter du besitter. Du är van vid kvalificerat miljöarbete samt innehar B-körkort.

MERITERANDE

Erfarenhet av tillsynsarbete och av Försvarsmaktens verksamhet är meriterande.

 

PERSONLIGA EGENSKAPER/FÖRUTSÄTTNINGAR

Vi söker dig med god pedagogisk och social förmåga. Det är väldigt viktigt att du kan arbeta på ett självständigt och initiativrikt sätt. Du kan snabbt sätta dig in i nya arbetsuppgifter och har en god samordnings-, samarbets- och framdrivningsförmåga. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

OM TJÄNSTEN

Detta är en civil tillsvidareanställning med placeringsort Halmstad som inleds med 6 månaders provanställning.

Då förbandet har verksamheter på 23 orter över hela Sverige innebär det stundtals flertal tjänsteresor per månad.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av: Heikki Virolainen, tf Kvalitetschef 0721- 87 92 87

Fackliga representanter 035-266 20 00

SACO: Nermina Dzanic

OFR-S: Roland Kramer

SEKO: Jörgen Jansson

OFR-O: Gabriel Bris

ÖVRIGT

Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du söker och är lämplig för denna befattning.

Varmt välkommen med din ansökan!


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens tekniska skola med huvudort Halmstad, gör tekniken tillgänglig i Försvarsmakten genom teknisk utbildning, funktionsutveckling, verkstadsproduktion och insatsverksamhet. Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare, civilanställda och soldater i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. FMTS har verksamhet på 23 orter i Sverige, från Boden i norr till Revingehed i söder.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

Då en anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 01 februari 2019
  • Plats: Halmstad, Hallands län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens tekniska skola – FMTS
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2019-02-24

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan