Företagssjuksköterska vid Särskilda operationsgruppen

Om tjänsten

Beskrivning av förbandet

Särskilda operationsgruppen (SOG) är kärnförbandet inom Försvarsmaktens specialförband och lokaliserat i Karlsborg. SOG´s främsta egenskaper är hög kvalitet, hög tillgänglighet, stor rörlighet, flexibilitet och anpassningsförmåga. Vi strävar efter enkelhet såväl i planering som i genomförande, oförutsägbarhet genom okonvetionella och flexibla metoder samt målmedvetenhet, precision och beslutsamhet i genomförandet.

Vi har högkvalitativ, uppgiftsanpassad och lätt utrustning för att kunna ha stor rörlighet, såväl strategiskt som taktiskt och för att kunna lösa uppgifter som de reguljära förbanden av olika orsaker inte har möjlighet att lösa.

Särskilda operationsgruppens primära uppgifter är strid, underrättelseinhämtning och militärt stöd. SOG har hög tillgänglighet med särskild uttagen personal med stor operativ erfarenhet samt med hög utbildnings och träningsnivå.

 

Beskrivning av enheten

Specialförbandens försvarshälsa (SFFH) är en enhet under chefen SOG. Arbetet vid SFFH omfattar i huvudsakligen preventivt arbete, medicinsk behandling samt stöd i rekryteringsprocessen. SFFH består av bl.a. läkare, sjuksköterska, medicinsk sekreterare, fysioterapeut, psykolog  mm.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Tjänsten är placerad på Specialförbandens försvarshälsa (SFFH) vid Särskilda operationsgruppen (SOG). Som sjuksköterska kommer du att arbeta både med behandling, preventivt- som promotivt arbete. Som företagssjuksköterska kommer du att stödja verksamhet i inomhus och utomhus miljö. Tjänsteresor och arbete på helg förekommer.

Du kommer att genomföra:

 • Rådgivning
 • Behandling
 • Hälsokontroller

Beredd att utgöra sjukvårdsberedskap vid övningar.

  

Krav:

Svensk medborgare

Körkort klass *B 

Sjuksköterska med flerårig arbetserfarenhet som sjuksköterska i klinisk tjänst

 

Meriterande: 

Vidareutbildning inom företagshälsovård

Erfarenhet av Försvarsmaktens verksamhet

Erfarenhet/kunskap om motiverande samtal, hälsoprofilsbedömningar, stresshantering och/eller kostrådgivning

 Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet såsom:

 • god samarbetsförmåga
 • initiativförmåga
 • flexibilitet
 • stresstålighet 
 • förmåga att växla fokus mellan helhetsförståelse och detaljnivå
 • analytisk förmåga syftande till att kunna utföra arbeten sakligt, objektivt och balanserat
 • förmåga att arbeta självständigt under eget ansvar.

 

Övrigt

Rekryteringsprocessen kommer att omfatta flertalet intervjuer, tester mm.  Då krigsplacering sker kommer det ställas krav på dig som kombattant.

 

Tillträde mm

Tillsvidare placering tidigast från 2019-08-12 eller enligt överenskommelse. 6 månaders provanställning tillämpas.

 

Upplysningar om befattningen kan lämnas av:

Kontakta SOG, sog@mil.se att: Företagssjuksköterska

 

Ansökan

Med ansökan skall CV, personligt brev och foto. Andra intyg/bevis motsv. som styrker erfarenheter/kompetenser som sökande vill åberopa må bifogas.

 

Sista datum för ansökan

190310

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 05 februari 2019
 • Plats: Karlsborg, Västra Götalands län, Sverige
 • Förband: Särskilda operationsgruppen - SOG
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-03-03

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan