MUST IHK söker Logistiker

Om tjänsten

MUST Informationshanteringskontor (IHK) bildades den 1 januari 2017 och ansvarar för MUST-gemensam informationshantering samt planering, utveckling och vidmakthållande av IT-system. Kontoret arbetar för att stärka MUSTs flexibilitet och förmåga att svara upp mot verksamhetskrav på informationshantering och informationssystem.

Vi förstärker planeringsfunktionen vid IHK och söker därför en ambitiös logistiker som kan koordinera och utveckla vår materielhantering.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
En logistiker hos oss samordnar aktiviteter i produktens hela livscykel. Du medverkar i allt från strategisk planering till faktiska beställningar och löpande uppföljning av ekonomi och utförda leveranser. Till arbetsuppgifterna hör master data-underhåll och reservdelshantering. Tillsammans med erfarna kollegor deltar du i arbetet med att löpande förbättra strukturer och rutiner kopplade till materielförsörjningen.

Vem är du?
Som person är du kvalitetsmedveten med känsla för detaljer. Du trivs med ansvar och arbetar strukturerat och grundligt, men har inget emot ett stundtals högt tempo. Du har ett eget driv och starkt intresse för logistik och kvalitet. Vi vill även att du är duktig på att kommunicera och kan förmedla dina kunskaper och idéer på ett pedagogiskt sätt. Du tycker om att arbeta både i grupp och individuellt, är prestigelös och har god samarbetsförmåga.

Kvalifikationer

 • Minst 3-årig gymnasieutbildning inom logistik eller ekonomi - alternativt motsvarande praktisk erfarenhet eller annan utbildning som bedöms relevant för tjänsten.
 • Minst 2 års erfarenhet av arbete med leverantörskontakter och orderhantering
 • Minst 2 års erfarenhet från IT-området
 • Erfarenhet av ekonomisk uppföljning
 • God förmåga att uttrycka sig väl i både tal och skrift

Meriterande

 • God kunskap om Försvarsmakten och/eller annan myndighet inom Totalförsvarets verksamhet
 • Erfarenhet av licensadministration
 • Erfarenhet av rutinutveckling och förändringsarbete
 • Erfarenhet av inköpsarbete - gärna inom offentlig sektor

Vårt erbjudande
Vi erbjuder ett meningsfullt arbete där du dagligen bidrar till Sveriges säkerhet. Genom kontinuerlig kompetensutveckling får du goda möjligheter att utveckla dig själv och dina expertkunskaper. Vi erbjuder friskvård som inkluderar träning på arbetstid. Vi tillämpar också flextid.

Övrigt
Vid urvalet kommer stor vikt läggas vid personlig lämplighet. Tjänsten är placerad i Stockholm och är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse.

Fördjupad säkerhets- och lämplighetsprövning kommer att genomföras på slutkandidat

Upplysningar
Upplysningar om befattningen lämnas av rekryterande chef Maria Rössle, 0766 – 33 69 82. Frågor om rekryteringsprocessen mailas till must-ledk-hr@mil.se

Fackliga representanter
SACO/Försvar: Anders Markow, TCO/Försvarsförbundet: Katarina Kruse, OFR/O: Roger Ericsson. Samtliga nås via växeln 08–788 75 00

Sista datum för ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2019-02-25.

Din ansökan ska innehålla CV och ett personligt brev. I det personliga brevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

 

 Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (MUST) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. MUST bedriver försvarsunderrättelseverksamhet till stöd för svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik och kartlägger yttre hot mot Sverige. MUST bedriver även militär säkerhetstjänst för att skydda Försvarsmaktens värden och har ansvar för totalförsvarets signalskydd. MUST är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för nationen angelägna arbetsuppgifter. I organisationen arbetar civila som är experter inom olika områden (t.ex. statsvetare, ekonomer, tekniker, matematiker, HR-specialister) och officerare.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 04 februari 2019
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Militära Underrättelse- och Säkerhetstjänsten - MUST
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-02-25

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan