Systemingenjör inriktning Satellitkommunikation till Enköping

Om tjänsten

 

FMTIS Systemenhet har verksamhet på flera orter i landet med enhetsledningen stationerad i Enköping. Systemenhetens uppgifter består i att bistå HKV och FMV vid ombyggnader i FM telenät, producera förbindelser både för nationell och internationell verksamhet, utöva rollerna som Tekniskt ansvarig och Teknikledare för FM Lednings- och marktele-system samt inventera och redovisa teleteknisk materiel och dokumentation.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Du kommer främst att agera i rollen som teknikledare och tekniskt ansvarig för Försvarsmaktens Satkom basstation och Försvarsmaktens Satkom Transmissionssytem (MOBSAT). Som teknikledare arbetar man i nära kontakt med TVK Ledsyst (Tekniskt Vidmakthållande Kontor ledningssystem), med följande uppgifter:

 • För tilldelad materiel och system inhämta, motta, bereda och sammanställa ändringsärenden, lämna underlag till och föredra ärende/beslutsförslag för TVK Ledsyst
 • Upprätthålla relevant informationslager om materiel och tekniksystem, samt hålla dig underrättad om gällande beslut, föreskrifter, tekniska order, underhållsavtal, underhållssystem, underhållskostnad, nyttjande- modifierings och materielunderhållsplan mm för tilldelad materiel
 • Lämna underlag till underhållsföreskrifter, remissyttrande/beslutsunderlag
 • Anmäla beslutsbehov av förändringar vad gäller materiel, system, underhållssystem, stödsystem, dokumentation, samt underhållsföreskrifter
 • Genomföra överlämningsberedning inför leverans av materielobjekt och system i samverkan med TVK Ledsyst
 • Stödja planering och hantering av uppkomna materielbehov, lämna stöd vid framtagning av underhållsbudget för nyleveranser, ändrade driftprofiler samt modifieringshändelser
 • Hantera incident- och driftstörningsärenden.

 

Kvalifikationer

 • Teleteknisk bakgrund och erfarenhet av satellitkommunikation.
 • Språkkunskaper i Teknisk Engelska.
 • God administrativ förmåga.
 • B-körkort är ett krav.


Meriterande

Det är meriterande om du god kännedom om FM Satkom basstation
Det är även meriterande att ha god kännedom om försvarets telenät, ledningssystem och dess infrastruktur.


Personliga egenskaper
Som person är du öppen och relationsskapande. Du behöver ett brett kontaktnät inom Försvarsmakten samt ha god förmåga att kommunicera med ledningspersonal och tekniker.
Du har en god förmåga att leda och driva möten och arbeten avseende ovanstående arbetsuppgifter. Du kommer att arbeta både självständigt och i grupp.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Övrigt
Befattningen är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning (gäller ej anställd personal inom FM)
Tillträde Enligt överenskommelse
Arbetsort Enköping
Befattningen är civil
Befattningen medför resor både över dagen men också längre perioder

Välkommen med din ansökan senast 2019-04-30. Din ansökan skall innehålla CV samt ett personligt brev. I det personliga brevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Upplysningar
Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta:
C Vidmakthållandeavdelningen, Bertil von Quanten, 010-823 21 58.
C Underhållssektionen, Ola Eriksson, 0920-234800

För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta HR-generalist Emma Eriksson, 019-39 35 00 (växel).

Fackliga kontaktpersoner vid FMTIS
:
SACO Pär-Erik Lohman
OFR/S Martin Sparr
OFR/O Anders Wallinder
SEKO Matz Felix
Samtliga nås via växeln på 019-39 35 00.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet ansvarar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands.

FMTIS är ständigt insatta och verkar i fred, kris och krig och har över 1 400 medarbetare och finns på mer än 30 orter runt om i landet.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

Då en anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.
Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 04 februari 2019
 • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband - FMTIS
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-04-30

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan