Materielplanerare till Härnösand

Om tjänsten


FMTIS Systemenhet har verksamhet på flera orter i landet med enhetsledningen stationerad i Enköping. Huvudsakliga arbetsuppgifter för FMTIS består i att bistå HKV och FMV vid ombyggnader i FM telenät, producera förbindelser både för nationell och internationell verksamhet, utöva rollerna som Tekniskt ansvarig och Teknikledare för FM Lednings- och marktele-system samt inventera och redovisa teleteknisk materiel och dokumentation.


Huvudsakliga arbetsuppgifter

Du kommer att genomföra materielredovisning och materielstyrning genom inventering och befintlighetskontroll av materiel på FM teletekniska anläggningar. Du ansvarar för dirigering och hantering av materiel vid utbyggnader, modifieringar och avvecklingar. Du sköter redovisning av materiel i LIFT. Arbetet utförs till stor del vid FM obemannade anläggningar, vilket medför ett stort antal resor i tjänsten.


Kvalifikationer

  • Gymnasieutbildning, med inriktning teleteknik eller motsvarande
  • Mycket goda kunskaper i materieladministration, samt god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift
  • Körkort lägst B


Meriterande
Det är meriterande om du har kännedom om FM anläggningar och system i södra norrland, har en bakgrund inom markteleområdet, ledningssystem eller logistik, samt vana av att hantera kvalificerat hemlig information.

Det är även meriterande om du har kunskaper i redovisning av materiel i LIFT, har goda kunskaper i säkerhetstjänst och har kännedom om arbetsmiljöarbetet inom FM.


Personliga egenskaper
Arbetsuppgifterna medför att du skall kunna arbeta under eget ansvar, ha god förmåga att arbeta såväl i grupp som självständigt. Du behöver vara drivkraftig, initiativtagande och flexibel samt ha en god förmåga att skapa kontakter och kommunicera med nya personer både över telefon och vid direktkontakt.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet

Övrigt
Tillsvidareanställning (6 månaders provanställning tillämpas för dig som f n inte är anställd inom FM). Tillträde enligt överenskommelse dock tidigast 2019-04-30
Arbetsort Härnösand
Befattningen är civil

Välkommen med din ansökan senast 2019-04-30. Din ansökan skall innehålla CV samt ett personligt brev. I det personliga brevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta:
C Vidmakthållandeavdelningen, Bertil von Quanten, 010-823 21 58.
För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta HR-generalist Emma Eriksson, 019-39 35 00 (växel).


Fackliga kontaktpersoner vid FMTIS:
SACO Pär-Erik Lohman
OFR/S Martin Sparr
OFR/O Anders Wallinder
SEKO Matz Felix
Samtliga nås via växeln på 019-39 35 00.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet ansvarar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands.

FMTIS är ständigt insatta och verkar i fred, kris och krig och har över 1 400 medarbetare och finns på mer än 30 orter runt om i landet.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

Då en anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.
Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 04 februari 2019
  • Plats: Härnösand, Västernorrlands län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband - FMTIS
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2019-04-30

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan