Specialistofficer (OR6) inriktning materielhantering till Hästveda

Om tjänsten

 

FMTIS Systemenhet har verksamhet på flera orter i landet med enhetsledningen stationerad i Enköping. Systemenhetens uppgifter består i att bistå HKV och FMV vid ombyggnader i FM telenät, producera förbindelser både för nationell och internationell verksamhet, utöva rollerna som Tekniskt ansvarig och Teknikledare för FM Lednings- och marktele-system samt inventera och redovisa teleteknisk materiel och dokumentation.


Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du kommer att genomgå träning/utbildning för att inom tre år uppnå sådan färdighetsgrad att du kan agera som materielplanerare med arbetsuppgifterna: genomföra materielredovisning och materielstyrning genom inventering och befintlighetskontroll av materiel på FM teletekniska anläggningar. Du ansvarar för dirigering och hantering av materiel vid utbyggnader, modifieringar och avvecklingar. Du sköter redovisning av materiel i LIFT.
Arbetet utförs till stor del vid FM obemannade anläggningar, vilket medför ett stort antal resor i tjänsten.


Kvalifikationer
Specialistofficer (OR6)
God administrativ förmåga
B-körkort är ett krav


Meriterande
God kännedom om försvarslogistiken.
God kännedom om försvarets telenät.


Personliga egenskaper
Som person är du öppen och relationsskapande. Du behöver ett brett kontaktnät inom Försvarsmakten, ha god förmåga att kommunicera med ledningspersonal och tekniker. Du har god förmåga att leda och driva möten och arbeten avseende ovanstående arbetsuppgifter.
Du kommer att arbeta både självständigt och i grupp.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.


Övrigt
Tillträde enligt överenskommelse
Arbetsort Hästveda
Befattningen är militär OR6
Befattningen medför resor både över dagen men också längre perioder.

Välkommen med din ansökan senast 2018-04-30. Din ansökan skall innehålla CV samt ett personligt brev. I det personliga brevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Upplysningar
Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta:
C Vidmakthållandeavdelningen, Bertil von Quanten, 010-823 21 58.

För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta HR-generalist Emma Eriksson, 019-39 35 00 (växel).

Fackliga kontaktpersoner vid FMTIS:
SACO Pär-Erik Lohman
OFR/S Martin Sparr
OFR/O Anders Wallinder
SEKO Matz Felix
Samtliga nås via växeln på 019-39 35 00.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet ansvarar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands.

FMTIS är ständigt insatta och verkar i fred, kris och krig och har över 1 400 medarbetare och finns på mer än 30 orter runt om i landet.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

Då en anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.
Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 04 februari 2019
  • Plats: Hästveda, Skåne län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband - FMTIS
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2019-04-30

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan