Luftvärnsregementet söker gruppbefäl och soldater (GSS).

Om tjänsten

Luftvärnsregementet är inne i ett expansivt skede där vi står inför anskaffning av två nya luftvärnssystem, Robotsystem 98 och Robotsystem 103 (Patriot). Under våren genomför vi en omfattande rekryteringsprocess och avser anställa ett stort antal nya medarbetare från och med den 17 juni. Personalen som rekryteras kommer främst att ingå i vårt Insats- och beredskapskompani men vi söker även personal till våra andra kompanier och enheter. 

Anställningen som kontinuerligt anställt gruppbefäl eller soldat (GSS/K) har en längd på åtta år med möjlighet till förlängning i fyra år till, alltså totalt 12 år. Anställningen inleds med 6 månaders provanställning då bland annat fysiska krav kommer att ställas för fortsatt anställning.

Vi söker personer till följande befattningar:

Luftvärnssoldat RBS 97
Robotskytt RBS 97
Luftvärnssoldat/skytt RBS 98
Radaroperatör/ Sensorledare
Radiolänksoldat
Logistik-/trossoldat
Stabsassistent/ ledningssoldat
Mekaniker/ teknisk personal
Instruktör till GU-kompani
Utbildningsadjutant
Bevakningssoldat, placerad i vakten Halmstads garnison

 

Krav

Genomförd värnplikt alternativt GMU med godkända betyg
Du ska genomgå registerkontroll med godkänt resultat 
Få godkänt resultat på hälsoundersökning

 

Övrigt

Lönen är kopplad till vad du arbetar med, utifrån befattning, dina arbetsuppgifter samt hur och var du arbetar. Du får extra ersättning vid övningar, beredskap och insats. Dessutom ingår arbetstidsförkortning i Försvarsmaktens avtal.

Semesterns längd följer din ålder.

  • Till och med det år du fyller 29 har du 28 dagar.
  • Från och med det år du fyller 30 har du 31 dagar.
  • Från och med det året du fyller 40 har du 35 dagar.

Du har också rätt till betald ledighet vid särskilda tillfällen, som vid flytt eller om en anhörig drabbas av allvarlig sjukdom.

Vi vill att alla våra medarbetare ska vara friska och må bra. En god fysik är ofta nödvändig för att du ska kunna utföra dina arbetsuppgifter på ett bra sätt. Därför erbjuder vi dig möjligheten till att träna tre timmar per vecka på arbetstid.

 

Ansökan

Rekryter: Ni som idag är rekryter på Luftvärnsregementet behöver inte bifoga några dokument utan ni kan skriva eventuellt personligt brev och CV direkt i ansökan. När ni fyller i ansökan, klicka på "Om du inte vill skriva direkt i formuläret kan du istället bifoga en fil. Klicka här >>".

Ej rekryter: Bifoga CV, personligt brev, intyg/betyg på genomförd grundutbildning samt övriga intyg/bevis på genomförd utbildning.

 

 

Kontaktuppgifter

Har du frågor om tjänsterna ber vi dig i första hand kontakta dina befäl om du rekryt. Övriga kan ringa växeln Halmstads Garnison (035-266 20 00) och be dem koppla dig till den du vill prata med enligt kontaktlista.


Anställningsprocessen: Martin Falkeby
Bevakningssoldat: Fj Robin Alex
Luftvärnssoldat/skytt RBS 98: Kn Peter Degerlund
Instruktör till GU-kompani & Utbildningsadjutant: Mj Magnus Gustafson
Övrigt angivna befattningar: Kn Michael Mattsson
Facklig representan OFR/O: Kn Per Carlsson

 


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Luftvärnet uppträder på marken och är en del av armén, men verkar framför allt i luftarenan. Uppgifterna är att övervaka luftrummet och upptäcka hot, samt skydda viktiga objekt och verksamheter mot angrepp från luften. De två luftvärnsbataljoner som ingår i insatsförsvaret utbildas och hålls i beredskap av Luftvärnsregementet. Med hjälp av olika sensorsystem övervakar de luftrummet, och skicka information till robotsystem som har till uppgift att bekämpa mål i luften.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 07 februari 2019
  • Plats: Halmstad, Hallands län, Sverige
  • Förband: Luftvärnsregementet – Lv 6
  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Militär grundutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2019-03-03

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan