13.Säkerhetsbataljon söker personal till den kriminaltekniska säkerhetsunderrättelsetjänsten

Om tjänsten

 

13. Säkerhetsbataljon står i frontlinjen för Försvarsmaktens arbete för att upptäcka, motverka och bekämpa säkerhetshotande verksamhet, både nationellt och internationellt. Förbandet är försvarsmaktsgemensamt och är ett samarbete mellan armén, marinen och flygvapnet.

Våra verkansdelar arbetar operativt och löser uppgifter kopplat mot de fem generiska säkerhetshoten: kriminalitet subversion, främmande underrättelseverksamhet, sabotage och terrorism med ett multifunktionellt spektrum av sensorer. Vid bataljonsstaben arbetar vår personal med strids- och funktionsledning samt bearbetning av inhämtat material. Idag tjänstgör bataljonens medarbetare på ett flertal platser, både nationellt och internationellt. Det innebär att alla våra medarbetare ska ha likvärdiga möjligheter och rättigheter att utvecklas inom organisationen och kunna verka fria från diskriminering.

Just nu söker 133. Stabs- och funktionsskvadron personal till den kriminaltekniska säkerhetsunderrättelsetjänsten (KTSU)

Huvudsakliga arbetsuppgifter

På KTSU kommer du att arbeta i en mindre enhet med underrättelse- och säkerhetstjänst. Tjänsten innebär varierande miljöer med hög beredskapsgrad och omväxlande arbetsuppgifter. Tjänstgöringen kommer att innebära hög mängd nationella och internationella insatser

Krav för befattningen 

 • Godkänd grundläggande militär grundutbildning, alt. värnplikt.
 • Körkort B

Meriterande 

 • Uppnår FM FysS kravnivå 3
 • Genomförd och godkänd MP-utbildning
 • Erfarenhet och utbildning inom ammunitionsröjning
 • Internationell tjänstgöring
 • Erfarenhet och utbildning inom området säkerhets- eller underrättelsetjänst
 • Militära förarbevis

Personliga egenskaper

Du är en driven, strukturerad och målmedveten person som drivs av en vilja att utvecklas inom ditt tjänsteområde. Du är en social person med hög integritet och en förmåga att se och analysera skeenden i ett större sammanhang. Vidare är du initiativrik med gott omdöme som ser möjligheter före begränsningar. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Allmän upplysning

Dina registrerade uppgifter behandlas för rekrytering av personal inom Försvarsmakten i enlighet med PUL.

Upplysningar om tjänsten
Den aktuella tjänsten kan sökas av dig som har gjort värnplikt eller som är eller har varit tidigare anställd i försvarsmakten som GSS/K alt. GSS/T, men även av specialist- och taktiska officerare. Rekryteringsprocessen består av flera obligatoriska delar, bl.a. djupintervjuer, kunskapstester och fysiska tester. 

Befattningen är tillsvidare, placerad på Livgardet i Kungsängen. 

 • Sista datum för ansökan: 2019-03-31
 • Kallelse till intervju och tester skickas från 2019-03-31.
 • Anställning preliminärt: 2019-08-01

Upplysningar om tjänsten kan lämnas genom LG-13Sakbat-KTSU@mil.se

Fackliga representanter
OFR/S, Madeleine Daleo
OFR/O, Jan Bajer och Stefan Morin
SACO, Johan Gillemyr och Staffan Johansson
SEKO, Thomas Klasson
Samtliga nås via växeln på 08 584 540 00

Välkommen med din ansökan


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livgardet är ett av Försvarsmaktens största förband med anor från 1521. Vi utbildar morgondagens soldater, liksom militärpoliser och personal som ska genomföra internationell insats. Vi bevakar de kungliga slotten, vi har säkerhets- och markstridsförband liksom hemvärnssoldater, försvarsmusiker och tjänstehundar. Alla insatser inom Mellersta militärregionen, som är en av landets fyra militärregioner, leds från Livgardet.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

Då en anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 05 februari 2019
 • Plats: Upplands-Bro, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Livgardet – LG
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär grundutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-03-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan