Planeringsofficer/S1 vid 1.Helikopterskvadron

Om tjänsten

Vi söker en officer med erfarenhet som chef, arbetsgivarrepresentant i FM. Du bör ha god kunskap om personaltjänst i Försvarsmakten såsom personalförsörjning, lönesättning, validering etc. Du skall vara väl insatt i FM rekryteringsprocesser samt krav på olika yrkeskategorier militära såväl som civila. 

Krav

 • OF 2
 • AG-utbildning (UL, samtalsmetodik för chefer, AG Ny, CSAG)
 • God insikt i FM personalförsörjningsprocess
 • Förtrogen med PRIO/SAPGUI

Meriterande

 • Tidigare arbetsgivaransvar Hkpflj
 • Erfarenhet av personaltjänst
 • God insikt i Hkpflj organisation
 • Erfarenhet av rekryteringsarbete
 • Rehabutbildning
 • Grundkurs arbetsmiljö

Arbetsuppgifterna ställer stora krav på struktur, noggrannhet och analytisk förmåga avseende fastställda riktlinjer, lagar och avtal i förhållande till personal och organisation. Du skall vara ett stöd i framtagande av beslutsunderlag avseende rekrytering, personal- samt övriga arbetsgivarfrågor för Chefen 1.helikopterskvadron samt hans DUC. Du kommer att vara ansvarig för 1.hkpskvs uppgifter avseende olika rekryteringsåtaganden inom ramen för samarbete med förband i Norra Sverige samt Hkpflj såsom evenemang och mässor, samt leda skvadroner verksamhet för yrkesinformatörer m.fl. Uppgifterna ställer krav på självständigt arbete men även arbete i stab tillsammans med andra. 
Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Upplysningar om befattningen lämnas av: Mj Björn Persson, Stabschef (söks via växeln tfn 0920-234000)

Fackliga representanter:
OFR/S Caroline Nilsson
OFR/R Mats Häggström
Samtliga nås via tfn 013-283000

Anställning: Tjänsten är en tillsvidareanställning individuell lönesättning som inleds med 6 månaders provanställning med placeringsort i Luleå. Tjänsten innebär en heltidstjänst samt internationell abretsskyldighet.

Ansökningsprocess: Du får e-post som bekräftelse på att vi mottagit din ansökan. Urval och eventuell kallelse till intervju sker löpande. 

Välkommen med din ansökan senast 2019-02-22


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj, Hkpflj, är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt. Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge). Flottiljen ansvarar även för Hemvärnet i Östergötland.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 05 februari 2019
 • Plats: Luleå, Norrbottens län, Sverige
 • Förband: Helikopterflottiljen – Hkpflj
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-02-22

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan