HR-chef till Mellersta Militärregionen

Om tjänsten

Bakgrund/information om RS M:

Regional stab Mitt är en av fyra regionala staber som inrättades 2013-01-01. RS M är grupperad i Kungsängen och har ansvar för de sju länen, Dalarna, Gävleborg, Västmanland, Uppsala, Stockholm, Södermanland och Gotland.

Uppgifterna är att bland annat att leda, planera och genomföra samverkan med regionala och lokala aktörer samt näringslivet, leda underrättelse- och säkerhetstjänsten inom regionen, leda underställda förband samt att genomföra Regional försvarsplanering.

Regional stab Mitt är beslutad att bli egen organisationsenhet (OrgE) med tillhörande sex utbildningsgrupper from 2020-01-01.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Vi söker nu en HR Chef till Regional Stab Mitt (RSM). Vill du vara med och utveckla den nya Militärregionen och gillar dynamiska arbetsuppgifter, då är detta ett arbete för dig. Du kommer vara chef för J1 avdelningen som handlägger personalfrågor inom Mellersta Militärregionen. Som HR Chef vid RSM ingår du i ledningsgruppen och rapporterar direkt till Förbandschefen. Du har ansvar för att integrera HR i verksamheten utifrån organisationens behov.

HR Chefen är ansvarig förändringsledare inom HR området. Både strategiska frågor såsom operativ verksamhet ingår i den dagliga tjänsten. HR chefen har förhandlingsansvar och företräder arbetsgivaren vilket kräver hög integritet och ett tydligt arbetsgivaransvar. Vidare ansvarar HR chefen för månatlig lokal personalförsörjningsnämnd, årlig lönerevision och förhandling med fyra arbetstagarorganisationer. Tjänsten innebär också att vara Förbandschefens stöd i genomförandet av samverkan, arbetsmiljö och likabehandling. HR-chef är tillika avdelningschef med personalansvar.

 

Kvalifikationer

Examen på högskole- eller universitetsnivå inom personalområdet eller som vi bedömer som motsvarande utbildning och erfarenhet.

Flerårig erfarenhet av brett arbete inom HR området.

God administrativ förmåga.

Körkort lägst klass B.

 

Önskvärda meriter

Tidigare arbete som HR/Personalchef.

Kunskap om Försvarsmaktens regelverk med tyngdpunkt på personalförsörjning.

Erfarenhet av fackliga förhandlingar

Erfarenhet från ledande befattning med personalansvar.

Kunskap och erfarenhet från Försvarsmakten.

Goda kunskaper i MS Officepaketet och Outlook, samt system SAP/PRIO.

 

Personliga egenskaper

Mellersta militärregionen söker en HR chef med hög integritet och vana att leda en bred verksamhet. Du är flexibel och gillar att arbeta i ett högt tempo med flera frågor på ditt bord. Du är drivande och ser alternativa lösningar på de frågor du arbetar med. Du har ett coachande förhållningssätt och är en förebild för medarbetare och chefer. Du har en god kommunikativ förmåga och kan skapa förtroendefulla relationer på alla nivåer, såväl internt inom FM som externt. Detta gör du genom en god dialog och respekt för verksamheternas behov och villkor. Du har förmåga att tydliggöra de personalpolitiska frågornas betydelse såväl till ledning som till övriga verksamheten.

 

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper och lämplighet.

 

Arbetsort

Kungsängen

 

Upplysning om tjänsten

Kontakta Stabschef Christian Andersson, nås via växeln på 08-584 540 00

 

Sista ansökningsdag

2019-03-31

 

Övrigt

Anställningsform: Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas.

Tillträde enligt överenskommelse.

 

Fackliga representanter

OF Livgardet Stefan Morin

SEKO Thomas Klasson

SACO Johan Gillemyr

OFR/S Madeleine Daleo

Samtliga nås via växeln på 08-584 540 00


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livgardet är ett av Försvarsmaktens största förband med anor från 1521. Vi utbildar morgondagens soldater, liksom militärpoliser och personal som ska genomföra internationell insats. Vi bevakar de kungliga slotten, vi har säkerhets- och markstridsförband liksom hemvärnssoldater, försvarsmusiker och tjänstehundar. Alla insatser inom Mellersta militärregionen, som är en av landets fyra militärregioner, leds från Livgardet.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

Då en anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 05 februari 2019
  • Plats: Upplands-Bro, Stockholms län, Sverige
  • Förband: Livgardet – LG
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2019-03-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan