Windows Serverspecialist

Om tjänsten


Vill du vara med och säkerställa Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda- dygnet runt- året om?

Du jobbar i ett team som består av 14 ansvarstagande, skickliga och trevliga kollegor som hjälper dig att komma in i rollen på bästa sätt.

Infrastrukturavdelningen där tjänsten är placerad förvaltar systemöverskridande IT-infrastruktur inom Försvarsmakten. Vår uppgift är bl.a. att jobba med vidmakthållande, förändringar och vidareutveckling inom områdena lokala nätverk, datacenterlösningar, samt klient- och serverlösningar. Avdelningens personal fungerar också som tekniska specialister inom dessa områden.

Huvudsakliga uppgifter:
Arbetet som Windows Serverspecialist på Systemenhetens Infrastrukturavdelning innebär att ansvara för och delta i arbetet med teknisk förvaltning av delar i Försvarsmaktens IT-infrastruktur.

Du kommer bl.a. att arbeta med design, framtagande av konfigurationsanvisningar, policys och förvaltning av ingående komponenter.

Vidare ingår handläggande av frågor inom området, tekniskt stöd till driftorganisationen och beslutsfattare. Du kommer att samarbeta med olika förband och leverantörer samt medverka i tillfälligt organiserade arbetsgrupper eller projekt.

Kvalifikationer:
Erfarenhet av förvaltning och tekniska lösningar i större sammanhang samt en IT-relaterad utbildning på högskolenivå eller motsvarande kunskaper som kan bedömas likvärdiga.

• Mycket goda kunskaper om Microsoft Windows Server 2016 operativsystem.
• Mycket goda kunskaper om Active Directory Domain Services.
• Mycket goda kunskaper om säkerhet och härdning av operativsystem.
• Goda kunskaper om scripting (VBscript, powershell).
• Goda kunskaper om IPsec i Windows och Active Directory Certificate Services.
• Kunskaper om Failover Clustering i Windows Server 2016.
• Kunskaper om DFS Replication.
• Kan uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift.
• B körkort.

Meriterande:
• Kunskap om och erfarenhet av Försvarsmaktens IT-infrastruktur.
• Erfarenhet av förvaltning utav större IT-miljöer.
• Vana att arbeta processorienterat (ITIL).

Personliga egenskaper:
Du behöver ha ett stort intresse för utveckling, drivas av teknisk problemlösning och bidra med nya idéer. Du tar ansvar och ser till helheten såväl som detaljerna och ser till att skapa resultat, både självständigt men också tillsammans med andra. Som person är du öppen och social, trygg i dig själv, har gott omdöme och anpassar dig samtidigt som du har egen integritet.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt:
Tillträde snarast enligt ök.
Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.
Arbetsort: Enköping.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta:
Sektionschef Ola Lundberg, tfn 070-5399364,
Avdelningschef Patrik Thorsell, tfn 070-5468437.

För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta:
HR-generalist Emma Eriksson, 019-39 35 00 (växel).

Fackliga kontaktpersoner:
SACO Mika Laitanen,
OFR/S Lena Boman,
OFR/O Håkan Larsson,
SEKO Hans Monthan,
Samtliga nås via 019-39 35 00.

Välkommen med din ansökan senast 2019-05-11. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Ange löneanspråk i ansökan.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet ansvarar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands.

FMTIS är ständigt insatta och verkar i fred, kris och krig och har över 1 400 medarbetare och finns på mer än 30 orter runt om i landet.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

Då en anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.
Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 16 april 2019
  • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband - FMTIS
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2019-05-11

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan