Artilleriregementet söker rådgivare samband/ledning (OF 3-4) till FS 39

Om tjänsten

Om insatsen RSM
Nato-insatsen ”Resolut Support Mission” (RSM) bestående av cirka 12 000 män och kvinnor, inleddes vid årsskiftet 2014-2015 i samband med att International ”Security Assistance Force” (ISAF) upphörde. I det svenska bidraget ingår rådgivarteam till de afghanska säkerhetsstyrkorna, stabspersonal till den multinationella staben i norra Afghanistan samt sjukhuspersonal som arbetar på det tyska fältsjukhuset på Camp Marmal. Det svenska bidraget består för närvarande av cirka 30 personer varav majoriteten arbetar som rådgivare till de afghanska säkerhetsstyrkorna eller i Nato-staber. Majoriteten är grupperade på den tyska flygbasen Camp Marmal utanför Mazar e Sharif, men det finns också ett antal medarbetare som även tjänstgör i Kabul. Det främsta uppdraget är fortsatt att stötta Afghanistans regering med att åstadkomma säkerhet för landets civilbefolkning.

Ansvarigt förband för uppsättande av FS 39 är Artilleriregementet. Huvuddelen av träning och utbildning inför insats kommer bedrivas vid A 9 i Boden och till del i Stockholmsområdet, Kungsängen.

Ansvarsområden/Arbetsuppgifter
Huvuduppgiften som G6 Com Advisor är att inom samband/ledningsområdet, utbilda, assistera och följa upp ANA-officerarens planering och genomförande av uppgifter. Härvid assisteras även annan personal såsom exempelvis signalister i praktiska situationer. Du är även ”teamchef” för övriga samband/ledningsrådgivare. Du kommer att befinna dig på Camp Shaheen 2-6 dagar i veckan på förmiddagen, eftermiddagarna ägnas åt rapportskrivning och samordning inom 209.corp.

Kvalifikationer
- officersexamen
- nivåkrav OF 3-4
- goda kunskaper och erfarenhet avseende enklare IT-nätverk och radio (HF/VHF)
- goda kunskaper i upprättande av ledningsplats
- kunskaper avseende SATCOM
- goda kunskaper i engelska i tal och i skrift

Meriterande
- tjänstgjort som rådgivare i internationell insats, exempelvis OMLT
- goda kunskaper i tyska

Övrigt
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
Lön enligt FM avtal.
Utbildningsperiod: december 2019 – maj 2020.
Huvuddelen (ej NSE) kommer genomföra utbildning i Polen veckorna 4-5 2020.
Insatstid i insatsområdet: maj 2020 – november 2020.

Upplysningar
Har du frågor kring tjänsten kontakta kontingentschef Magnus Degerlund, 072-7007001.
Alt. Angelina Lindgren, personalchef FS 39, 076-6489953, fs39@mil.se.

Facklig representant
Officersförbundet, Ronald Lathi, 070-3468810.

Sista datum för ansökan Välkommen med din ansökan senast den 2019-09-15. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Artilleriregementet, A 9, är Försvarsmaktens kompetenscentrum för indirekt bekämpning. Regementet bevarar och utvecklar kompetenser, materiel och metoder för framtidens förmåga att upptäcka och träffa mål från långa avstånd och med hög precision. A 9 har funktionsansvar för CAS (Close Air Support) - att leda flygunderstöd mot markmål samt för vädertjänsten inom Armén i Försvarsmakten. Strid i vintermiljö är en särskild kompetens för förbandet i Boden.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 13 augusti 2019
  • Plats: Afghanistan, ISAF, Afghanistan
  • Förband: Artilleriregementet – A 9
  • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2019-09-15

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan