Ny teknisk officer till Dalregementsgruppen

Om tjänsten

Sökande enhet: Livgardet/Dalregementsgruppen i Falun.

17.hemvärnsbataljonen, Dalabataljonen, är ett krigsförband med uppgift att kunna bevaka, skydda samt försvara militär- eller civil infrastruktur, samt i samverkan med brigadförband genomföra väpnad strid. Bataljonen består av soldater och utrustning som har en hög beredskap att efter några timmar börja lösa sina uppgifter.

Dalregementsgruppen är en del av Livgardet och har till uppgift att vidmakthålla och utveckla Dalabataljonen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter: Som teknisk officer vid utbildningsgruppen ansvarar du för att 17.hemvärnsbataljonens materiel och fordon tekniskt vidmakthålls. Du stödjer även genomförande av förbandsövningar, insatser eller annan utbildning med din tekniska kompetens.

Dina uppgifter kommer bl. a att bestå av att:

 • Planera, genomföra och följa upp grundtillsyn av fordon och materiel
 • Beställa och följa upp reparationer
 • Beställningar av förnödenheter och fordon
 • Administration av materiel i stödsystemet PRIO och LIFT

Kvalifikationer:

Officer med teknisk inriktning

Vana av att arbeta i de administrativa IT-stöden PRIO och LIFT.

Godkänd säkerhetsprövning.

B-körkort.

Meriterande kvalifikationer:

Erfarenhet från hemvärnsbataljon.

Fordonstekniskt- och/eller vapentekniskt inriktad utbildning.

Personliga egenskaper:

Du arbetar i ett högt tempo och hanterar mängder av information, och därför behöver du vara stresstålig, noggrann och ha god simultanförmåga. Det är också viktigt att du är en social person som gillar att arbeta i både grupp och enskilt.

För att trivas i rollen som teknisk officer måste du ha en god förmåga att se vad som behöver göras och att kunna jobba självständigt med många uppgifter.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av: Ulf Titz, chef Dalregementsgruppen, 070-327 38 19.

Fackliga representanter: OFR/O kn Kjell Granqvist, 023-45 168.

Anställningsform: Tillsvidareanställning.

Arbetsort: Falun.

Beräknat startdatum/tillträde: Efter överenskommelse.

Befattningsnivå: OR 6-7.

Välkommen med din ansökan. Rekrytering sker kontinuerligt. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livgardet är ett av Försvarsmaktens största förband med anor från 1521. Vi utbildar morgondagens soldater, liksom militärpoliser och personal som ska genomföra internationell insats. Vi bevakar de kungliga slotten, vi har säkerhets- och markstridsförband liksom hemvärnssoldater, försvarsmusiker och tjänstehundar. Alla insatser inom Mellersta militärregionen, som är en av landets fyra militärregioner, leds från Livgardet.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

Då en anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 05 februari 2019
 • Plats: Falun, Dalarnas län, Sverige
 • Förband: Livgardet – LG
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-04-01

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan