Utbildningsadjutant på Stridslednings och luftbevakningsskolan (StrilS)

Om tjänsten

Utbildningsadjutant på Stridslednings- och luftbevakningsskolan (StrilS)

Stridslednings- och luftbevakningsskolan (StrilS)
StrilS är flygvapnets stridslednings- och luftbevakningsskola. Skolan bedriver grundläggande officersutbildning mot såväl officer- som specialistofficer inom flygstridslednings- och luftbevakningstjänst samt övrig kompetensutveckling för stridslednings- och luftbevakningsorganisationens behov.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som utbildningsadjutant hanterar du all administration kopplat till kadetternas ersättningar och resebeställningar. Du kommer således att ha daglig kontakt med kadetter och lärare vilket ställer höga krav på din förmåga att bemöta människor. I befattningen ingår även att ge administrativt stöd till hela skolan och du är en del i enhetens ledningsgrupp.

Arbetet innefattar återkommande rutinartade administrativa sysslor, men även mer kvalificerade uppgifter så som hantering av inpassering till vår anläggning, upprättande av säkerhetsanalyser etcetera.

För att kunna utföra ditt arbete måste du ha lätt för att sätta dig in i verksamheten och förstå de olika behoven som finns i vår organisation och du bör vara lika intresserad av att finna innovativa lösningar som att genomföra förbättringsarbete. Arbetesuppgifterna ställer stora krav på självständighet, att du har ett systematiskt arbetsätt, är serviceinriktad och har förmåga att bemöta människor även under tidspressade perioder. Du kommer att tillhöra Luftstridsskolan med placering Uppsala.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Kadettadministrering i systemen PRIO och Aivo
 • Hantering av inpasseringar och upprätta säkerhetsanalyser
 • Ingå i enhetens ledningsgrupp
 • Inköp, beställningar och lokalbokningar

Kvalifikationer

 • Gymnasiekompetens
 • Minst 3 års relevant yrkeslivserfarenhet
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska
 • God datorvana och mycket goda kunskaper i MS Excel, Word och Powerpoint
 • Svensk medborgare
 • B körkort

Meriterande kvalifikationer

 • Erfarenhet av liknande administrativa uppgifter
 • Erfarenhet av system SAP/PRIO, Aivo och VIDAR
 • Grundläggande säkerhetsutbildning
 • Kunskap om regelverk angående kadett- ersättningar och resor
 • Kunskap om eller erfarenhet av Försvarsmakten 

Personliga egenskaper
Du har en hög känsla för service, organisation och struktur, är i hög grad självgående och vågar ta egna initiativ. Du är flexibel och prestiglös i ditt sätt, trivs att samarbeta med andra och har en väl utvecklad kommunikationsförmåga. Du bör också ha förmåga att se förändringspotential i administrativa rutiner och föreslå förändringar.

Som person trivs du i en omväxlande roll med många olika parallella uppgifter pågående och tidvis högt tempo. Vidare har du lätt för att knyta nya kontakter både inom och utanför den egna organisationen och trivs med ett omväxlande och utmanande arbete. Vi lägger sort vikt på personliga egenskaper vid rekrytering och söker medarbetare med rätt attityd, värderingar och inställning.

Övrigt
Detta är en tillsvidareanställning som föregås av 6 månaders provanställning.
Tjänstgöringsomfattning 100%.
Arbetsort Uppsala.
Tillträde enligt överenskommelse.
Individuell lönesättning tillämpas.

Befattningen är civil, kräver svenskt medborgarskap och säkerhetsprövning kommer genomföras innan anställning. Med anställning följer skyldighet att krigsplaceras, delta i utbildning, övningar och insatser, både inrikes och utrikes.

Upplysningar
Förfrågningar om befattningen kan göras till rekryterande enhetschef Hans Tibell, 018-19 69 70.

Fackliga representanter
OFR/O Ärna Peter Oscarson, tfn 018-19 63 68
SEKO Mari-Ann Larsson, tfn 018-19 67 76

Välkommen med din ansökan senast 2019-02-22. Till ansökan bifogas CV och personligt brev. Ange gärna löneanspråk i ansökan.

 


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Luftstridsskolan är flygvapnets gemensamma kompetenscentrum för utveckling och utbildning.
Vid Luftstridsskolan, LSS finns Utvecklingsenhet Luft som leder utvecklingen av flygstridskrafterna förkrigsförbandens behov. LSS har fyra flygvapengemensamma skolor; Flygskolan, Stridslednings- och luftbevakningsskolan, Flygbefälsskolan, Basbefälsskolan inklusive R 3 utbildning. Luftstridskolan är en flottilj som innehåller krigsförbanden 16:e flygflottiljen med 5. Basenheten samt 161. Stridslednings- och luftbevakningsbataljonen med uppgifter avseende beredskap och insatser inom flygbas och ledning. Luftstridsskolan har verksamhet på åtta orter spridda över hela landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 05 februari 2019
 • Plats: Uppsala, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Luftstridsskolan – LSS
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-02-22

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan