Skaraborgs regemente (P 4) söker en HR-chef

Om tjänsten

Huvudsakliga arbetsuppgifter
HR-chefen funktionsleder HR-arbetet vid regementet i nära samverkan med HR-avdelningen samt enheternas personalchefer. Uppdraget som HR-chef är att leda, driva och implementera HR-frågor. HR-chefen är delaktig i att utveckla, planera och följa upp HR-arbetet. Framförallt arbetar HR-chefen strategisk men också operativt utifrån verksamhetens behov. I rollen som HR-chef ingår att samverka och förhandla med arbetstagarorganisationerna i HR-relaterade frågor.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har akademisk utbildning inom personalvetenskap/ Human Resource Management alternativt annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har minst 4 års erfarenhet av kvalificerat HR-arbete samt goda kunskaper inom det arbetsrättsliga området (personaljuridik).
Du ska också ha god kunskap om Försvarsmaktens regelverk med tyngdpunkt på personalförsörjning.

B-körkort är också ett krav.

Meriterande
Erfarenhet av Försvarsmakten eller annan statlig myndighet
Flerårig chefs- eller ledarerfarenhet
Förhandlingserfarenhet

Personliga egenskaper
För att trivas i rollen som HR-chef är det viktigt att Du är lyhörd och har lätt för att skapa förtroende. Som person är Du tydlig, driven och prestigelös. Du har förmågan att snabbt skapa dig en bild av verksamheten, dess syfte och mål samt visar god förståelse för verksamhetens behov. Du är van vid att hantera både enklare och mer komplexa uppgifter samt är van vid ett självständigt arbetssätt. God kommunikations- och samarbetsförmåga är avgörande för att lyckas och trivas i rollen som HR-chef.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
Tillträde snarast eller efter överenskommelse. Anställningen är tillsvidare och inleds med sex månaders provanställning. Arbetsorten är Skövde. Individuell lönesättning tillämpas.

Till ansökan bifogas (i PDF-format) CV med referenser och personligt brev.

Upplysningar om befattningen besvaras av stabschef överstelöjtnant Claes Evebring på tfn 0500-46 50 00 (vxl).

Fackliga representanter
Försvarsförbundet Bengt Lindlöf, Officersförbundet David Lindblom och SEKO Lola Ahlgren. Alla nås på tfn 0500-46 50 00 (vxl).

Sista dag för ansökan är 2019-02-20.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Skaraborgs regemente, P 4, är en arbetsgivare som tar ansvar för sina anställda genom att samarbeta med arbetsgivare och högskolor i vår närhet. Genom Försvarsmaktsråd Skaraborg skapar vi förutsättningar för våra anställda att kunna växla mellan oss och andra arbetsgivare. Regementet utbildar förband inom markstrid med många olika kompetenser där stridsfordon 90 och stridsvagn 122 är tunga inslag. Skaraborgs regemente tränar och utbildar två mekaniserade bataljoner, en för heltidstjänstgöring och en för tidvis tjänstgöring, två stridsvagnskompanier, ett tungt transportkompani samt tre hemvärnsbataljoner. Regementet ansvarar också för andra brigadstaben och staben för Militärregion Väst.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 06 februari 2019
  • Plats: Skövde, Västra Götalands län, Sverige
  • Förband: Skaraborgs regemente – P 4
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2019-02-20

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan