Sektionschef till FMLOGs förråd i Hälleforsnäs

Om tjänsten

Har du några års arbetslivserfarenhet av arbete i en ledande befattning? Är du en kommunikativ ledare som motiverar och förser andra med befogenheter för att uppnå gemensamma mål.

Vad kan vi erbjuda dig?
Hos oss får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen lite säkrare. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende här får du både eget ansvar och goda möjligheter att kompetensutvecklas. Våra medarbetare är viktiga för oss och hos kommer du ha möjlighet att förena det professionellt och det privata.

Målet för sektionen är att förrådshålla bl.a. fordon, ammunition samt övrig specifik materiel för Försvarsmakten. Sektionen har ca 12 anställda som är placerade på ett flertal orter i landet.

Ditt arbete som sektionschef
Som sektionschef leder du personalen inom sektionen samt följer upp ekonomiska- och arbetsmiljömål. Du återrapporterar genomförd verksamhet minst en gång per månad till avdelningschefen. Som sektionschef ska du utifrån gemensamma mål entusiasmera och stödja medarbetare. Genom tydlig kommunikation tar du initiativ för att nå målen och vid behov vidtar du åtgärder för att nå dit. Viss tid kommer du att arbeta operativt i verksamheten.

Kvalifikationer
Du har lägst gymnasieutbildning eller motsvarande som rekryteringsansvarig bedömer som likvärdig.
Dokumenterad ledarskapserfarenhet
Kunskaper inom logistik- och data.
Då resor förekommer krävs B-körkort.
Du har även god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i tal såväl som i skrift.

Meriterande
Det är en fördel om du har kunskaper i LIFT och SAP (PRIO).
Om du även har kunskaper om Försvarsmaktens materiel och ammunitionshantering kommer du ha nytta av det i ditt arbete som sektionschef.
Som chef ser vi att du har god förmåga till att leda, planera och följa upp verksamheten.
Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av att arbetat som chef, men det viktigaste är att du har en god förmåga att leda och motivera din personal och att du genom ett gott ledarskap skapar engagemang och delaktighet.

Personliga egenskaper

Du har god samarbetsförmåga och är lyhörd samt ärlig i din kommunikation med andra. Du tar initiativ och uppnår resultat och visar prov på gott omdöme samt har god förmåga att ta beslut. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och söker dig som bidrar positivt till verksamhetens utveckling.

Upplysningar
Vid frågor om tjänsten ber vi dig att kontakta Andreas Lundvall, avdelningschef på telefonnummer 08-782 69 08

Våra fackligaföreträdare är:
Jörgen Stehn - SEKO
Pernilla Kjellgren - SACO
Robert Brännkärr - OFR/F
Samtliga nås via växeln 050- 451 000

Övrigt
Då tjänsten är placerad i säkerhetsklass krävs svenskmedborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställningen följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen följer en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta kan variera beroende på typ av befattning.

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning. Befattningen är placerad vid FMLOG i Hälleforsnäs.

Tillträde snarast enl. ök.

Låter det intressant?
Välkommen med din ansökan senast 2019-02-24. Din ansökan ska innehålla CV , personligt brev och betyg.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

En fungerande logistik är en förutsättning för att Försvarsmakten ska lyckas med sina uppdrag. I det har Försvarsmaktens logistik, FMLOG, en viktig roll. Dygnet runt och året runt ger FMLOG ett logistiskt stöd i form av logistikledning, förråd, transportplanering, transportavtal, farligt gods, vapen- och ammunitionshantering, tullhantering, arkiv, expedition, inköp och exportkontroll till all verksamhet i Försvarsmakten. Försvarsmaktens logistik har ca 1180 anställda och finns på ett 30-tal platser i Sverige.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 06 februari 2019
  • Plats: Flen, Södermanlands län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens Logistik - FMLOG
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2019-02-24

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan