LSS söker Säkerhetssoldat (Säksoldat)/Logistikassistent

Om tjänsten

LSS söker Säkerhetssoldat (Säksoldat)/Logistikassistent
Säksoldat med huvudtjänst som logistikassistent till Strilförsvarskompaniet i Uppsala.

Strilbataljon
Flygvapnets stridslednings- och luftbevakningsbataljon har till uppgift att luftbevaka svenskt luftrum och leda stridsflyg. Bataljonen bedriver skarp tjänst dygnet runt, året runt från anläggningar runtom i landet. Strilförsvarskompaniet är ett säkerhetsförband som ansvarar för att skydda bataljonens fasta och rörliga anläggningar.

Strilförsvarskompaniet
Huvuduppgiften för strilförsvarskompaniet är att upptäcka, lokalisera, identifiera och motverka säkerhetshotande verksamhet mot Flygvapnets ledningssystem på djupet. Strilförsvarskompaniet kännetecknas av ett flexibelt och rörligt uppträdande över stora ytor i små enheter. Plutonen är inte bunden till en specifik plats, utan insatsområdet sträcker sig över hela landet, över alla årstider och dygnets alla timmar. Strilförsvarsplutonen verkar under påfrestande fysiska och psykiska förhållanden och ställer höga krav på sina soldater. Motståndaren utgörs av jägar-, spanings- och specialförband.

Tjänsten
Kompanistaben söker en säksoldat för anställning som logistikassistent som tillsammans med kvartermästare, teknisk chef, meksoldat och adjutant utgör kompaniets logistikfunktion. Uppgifterna som logistikassistenten löser varierar mycket, allt i från att beställa dagliga förbrukningsvaror till att genomföra inventering och samverka med förrådet.

Vi söker dig
Vi söker dig som har lätt för att samverka med andra människor men som även kan lösa uppgifter självständigt. Du stimuleras av nya utmaningar, tar gärna initiativ och eget ansvar. Arbetet kräver att du är flexibel, är van att planera och är bra på att prioritera för att kunna genomföra och slutföra uppgifter. Du är noggrann och har ett sinne för ordning och reda. Viktigt att veta är att hundar förekommer på arbetsplatsen. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Kvalifikationer

 • Genomförd GMU eller värnplikt med godkänt resultat
 • B-körkort

Meriterande

 • Militärt förarbevis
 • Kännedom och/eller kunskap i system PRIO
 • Tidigare erfarenhet av logistik i Försvarsmakten

Personliga egenskaper

 • God samarbetsförmåga.
 • Kan lösa uppgifter självständigt
 • Initiativtagande
 • Strukturerad

Övrigt om anställningen
Tidsbegränsad anställning upp till 8 år enligt "Avtal om tidsbegränsade anställningar med kontinuerlig tjänstgöring för gruppbefäl, soldater och sjömän inom Försvarsmakten".
Anställningsform GSS/K. Provanställning 6 månader tillämpas.
Anställningen innebär heltidstjänstgöring. Oregelbunden arbetstid, jour- samt helgtjänstgöring förekommer.
Befattningsnivå OR 4.
Arbetsort Uppsala.
Beräknat startdatum/tillträde enligt överenskommelse.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer nationell och internationell arbetsskyldighet. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Ansökningsprocessen
Du kommer att få bekräftelse på att vi mottagit din ansökan. Du kan sedan komma att kallas till en intervju i Uppsala.

Dokument att bifoga din ansökan

 • Personligt brev
 • CV med referenser
 • Personligt foto
 • Gymnasiebetyg samt ev. andra betyg
 • Intyg från annan meriterande utbildning

Ytterligare upplysningar om tjänsten kan lämnas av
Fänrik Terese Fritzson, Logistikofficer, mobil 073-338 93 43
Fanjunkare Misha Lindau, Kvartermästare, mobil 072-173 45 78

Fackliga representanter
OFR/O Ärna Peter Oscarson, tfn 018-19 63 68
SEKO Mari-Ann Larsson, tfn 018-19 60 58

Välkommen med din ansökan senast 2019-02-18


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Luftstridsskolan är flygvapnets gemensamma kompetenscentrum för utveckling och utbildning.
Vid Luftstridsskolan, LSS finns Utvecklingsenhet Luft som leder utvecklingen av flygstridskrafterna förkrigsförbandens behov. LSS har fyra flygvapengemensamma skolor; Flygskolan, Stridslednings- och luftbevakningsskolan, Flygbefälsskolan, Basbefälsskolan inklusive R 3 utbildning. Luftstridskolan är en flottilj som innehåller krigsförbanden 16:e flygflottiljen med 5. Basenheten samt 161. Stridslednings- och luftbevakningsbataljonen med uppgifter avseende beredskap och insatser inom flygbas och ledning. Luftstridsskolan har verksamhet på åtta orter spridda över hela landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 07 februari 2019
 • Plats: Uppsala, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Luftstridsskolan – LSS
 • Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär grundutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-02-18

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan