Materielredogörare till Skaraborgs flygflottilj, F 7

Om tjänsten

Skaraborgs flygflottilj F7 söker nu materielredogörare till sin flygunderhållsverksamhet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter som materialredogörare kommer bestå av att ta hand om redovisad materiel på Flygverkstaden vad avser redovisning, inventering samt beställning av kalendertidsunderhåll. Du skall även tillse att försliten materiel och verktyg ersätts. I materielärenden förekommer en del sammarbete mellan ServC, FMV, civila leverantörer och övriga förband i FM. I arbetet ingår även orderhantering på inkommande jobb till specialverkstadssektionen. Befattningen kan innebära såväl utbildning som arbete på annan ort, både inom och utom landet. Vid vissa situationer kan flygunderhållet komma att utföras under dygnets alla timmar och under fältmässiga förhållanden.

Kvalifikationer
• Genomfört tekniskt program gymnasienivå
• Fysiska krav finns för att kunna medverka vid insats och för att kunna krigsplaceras
• Goda kunskaper i engelska
• Körkort klass lägst B

Meriterande kvalifikationer
• Erfarenhet av arbete inom Försvarsmakten eller annan offentlig myndighet
• Goda kunskaper om förekommande stödsystem. T.ex. FENIX, GDU, PRIO.
• Goda kunskaper i svenska och engelska både i tal och skrift.
• God kännedom om materielsystem JAS 39
• Genomförd värnplikt eller GMU är meriterande.

Våra förväntningar på dig
Vi ser gärna att du som söker har lätt för att samarbeta med andra.  Kvalitetsmedvetenhet och flexibilitet är värdefulla personliga egenskaper som vi också värderar högt. Vi har ett stort säkerhetstänkande i arbetet och ser självklart dig som en del i det. Vi önskar även att du har god förmåga att lösa tekniska problem samt innehar ett stort engagemang i arbetet. Du som söker kommer ingå i Plan/log sektionen. Plan/log sektionen består av funktionerna mtrl, produktionsberedning, administration och Garnisonlager.


Upplysningar
Flygverkstaden: Martin Sävhage 0708-870087
Plan/Log: Michael Briné 0702-526750

Fackliga organisationer
Officersförbundet OFR/O, Jan Möller, tfn 0704 – 614 400
Försvarsförbundet OFR/S, Per Gunnarsson, tfn 0510 - 47 77 08
SACO, Ulf Svensson, tfn 0510 - 47 74 63
SEKO, Kurt Ragnarsson, tfn 0510 - 47 78 78

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidare. Provanställning sex månader.
Individuell lönesättning tillämpas.
Tillträde: Efter överenskommelse
Befattningsnivå: Civil
Arbetsort: Såtenäs

Tjänsten innebär krav på fysisk förmåga, genomförande av tjänsteresor, internationell tjänstgöringsskyldighet samt deltagande i utbildning och övning i krigsorganisationen.

Välkommen med din ansökan senast 2019-03-18. Din ansökan skall innehålla CV samt ett personligt ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad att tjänstgöra hos oss som materielredogörare. Intervjuer sker löpande under ansökningstiden.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

På Skaraborgs flygflottilj, F 7, baserar två Gripendivisioner för insats och utbildning av svenska och utländska Gripenpiloter. Med Tp-84 Hercules genomför vi nationella och internationella transportinsatser. Våra radarspanings- och signalspaningsflygplan baserar på Malmen medan statsflyget baserar på Arlanda för transport av Hovet och regeringen. F 7 genomför grund- och befattningsutbildning av pliktinkallade rekryter. Vi ansvarar även för Gripensupporten i Thailand och för den svenska personalen vid det internationella transportflygsamarbetet Heavy Airlift Wing i Ungern.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

Då en anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.
Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 08 februari 2019
  • Plats: Såtenäs, Västra Götalands län, Sverige
  • Förband: Skaraborgs flygflottilj – F 7
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2019-03-18

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan