Handläggare uppföljning- och analys

Om tjänsten

Är du intresserad av planering och beslutsfattande? Vill du vara med och påverka Sveriges försvarsförmåga? I så fall har vi en plats för dig – tillsammans skapar vi beslutsunderlag för Försvarsmaktens högsta ledning.

Arbetsuppgifter En stor del av arbetet som handläggare vid PROD PLAN Uppföljning- och analyssektionen innebär att:

 • Delta i arbetet med en inom PROD sammanhållen periodisk rapportering (MR och ÅR),
 • genomföra analys och beredningsarbete efter genomförd periodiska uppföljningar inom PROD ansvarsområde med särskild inriktning mot materiel och infrastrukturområden. Det innebär bl.a. att förbereda redovisningen för och utarbeta förslag på åtgärder till chefen för produktionsledningen,
 • genomföra Analys och beredning av särskilda områden som behöver fördjupad genomlysning OCH
 • inom produktionsledningen, tillsammans med FMV, stödja arbetet avseende försvarsmaktsplanering främst inom ramen för försvarsmaktens materielplanering.

 Kvalifikationer

 • Akademisk examen, inom statsvetenskap med inriktning statskunskap, försvar – och/eller ekonomi.
 • Tidigare arbetslivserfarenhet från arbete inom en myndighet.
 • Mycket stark operativ förmåga med en analytisk framtoning.
 • Förmåga att självständigt driva dina frågor.
 • God kännedom om Försvarsmaktens verksamhet.
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska.

Meriterande kvalifikationer

 • Erfarenheter av materielplanering på försvarsmakt- och/eller  försvarsgrensnivå eller vid FMV, samt dess genomförande och uppföljning
 • Erfarenhet från arbete som t.ex. planeringsområdesledare vid FM eller FMV, materielsystemansvarig FM eller produktionsansvarig vid FMV. 

Personliga egenskaper
Arbetet innebär stor och direkt påverkan på Försvarsmaktens strategiska planering. Detta kräver att du har hög integritet och kan företräda sektionen vid föredragningar för försvarsmaktsledning som vid regeringskansliet. Du är noggrann och prestigelös. Du har förmåga att uttrycka dina åsikter och är tydlig och kommunikativ. Du är flexibel och kan hantera tillfälliga toppar i arbetsbelastning utan att bli stressad. Du är en självklar lagmedlem som är van att samarbeta med andra och har en väl utvecklad analytisk, helhetstänkande och kommunikativ förmåga. 

Vid urval kommer stor vikt läggas vid personliga egenskaper, lämpligheter och uppnådda resultat inom tidigare verksamhetsområden.

Övrigt
Detta är en oberoende civil befattning, CF-4.
Tillträde snarast enl. ök.  
Detta är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning.
Befattning är placerad på Högkvarteret i Stockholm.

Förfrågningar om befattningen kan göras till chefen för planeringsavdelningens uppföljnings- och analyssektion Jan Karlsson, 070-228 73 99

Fackliga representanter
OFR/O HKV Arne Nilsson
OFR/S HKV Pia Almström
SACO HKV Camilla Robertsson
SEKO HKV Hans Monthan
samtliga nås på telefon 08-788 75 00.

Välkommen med din ansökan senast 2019-02-18. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare – både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 11 februari 2019
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Högkvarteret - HKV
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-02-18

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan