Marinbasen söker patrullhundförare (GSS/K) till basskyddskompaniet

Om tjänsten

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Som basskyddssoldat på Marinbasen är du en viktig del i skyddet och bevakningen av Marinens basområden och örlogsfartyg. Uppgifterna löses i fred, kris och krig, både i Sverige och internationellt i samband med marin insats eller övning. I tjänsten ingår naturligt att genomföra insatser och att stå i beredskap för insatser.

Hundföraren ingår i en Basskyddsgrupp som löser uppgifter självständigt, i plutonsram eller i sammansatta enheter. Hundföraren skall kunna bistå gruppchef och plutonchef vid planering för uppgiftslösande med hund. Som person krävs stort engagemang och personligt ansvar mot sig själv, hunden, gruppen och plutonen. Hög psykisk och fysisk förmåga efterfrågas samt en förkärlek till problemlösning.

Utbildning och övning genomförs kontinuerligt och består av alltifrån enskilda lektionspass på ordinarie arbetsplats till längre övningar på andra platser runtom i landet. I det vardagliga arbetet ingår även fysisk träning, vård av materiel, fordon och utrustning, deltagande i möten och planeringsarbeten vid gruppen och plutonen samt administrativa uppgifter som t.ex. arbetstidsrapportering. Härutöver tillkommer särskilt beordrad beredskap eller andra uppdrag, som t.ex. ceremonitjänst och högvakt.

Krav:

 • Svensk medborgare
 • Genomförd GMU/värnplikt alt hundförare under pågående tjänstgöring
 • Acceptans att delta i internationell verksamhet
 • Fysisk prestationsförmåga enl FM FysS grundnivå
 • Kunna simma 200 m samt livrädda på 4 m djup.
 • Fysiska tilläggskrav för markstridsförband (multitest 175p & fälttest 2 km på 12:30 min) skall genomföras med godkänt resultat under provanställningen.
 • Genomfört hundförarutbildning
 • Körkort B

Befattningen är placerad i säkerhetsklass och förutsätter godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Anställningen inleds med provanställning om 6 månader alternativt förbandsbyte.

Upplysningar om tjänsten:

Vid frågor, mejla till Basskyddskomp-MarinB@mil.se alt kontakta stridsledningschef

Fv Ceder, via vxl 0455-85000.

Övrig

Sista ansökning: 2019-03-31

Ansökan: Skall innehålla CV, personligt brev och minst två referenser.

Arbetsort: Karlskrona

Tillträde: Enl. överenskommelse

Lön: Individuell lönesättning.

Anställningsform: GSS/K, Anställning av gruppbefäl, soldater och sjömän. Detta innebär en provanställning i 6 månader och därefter anställning upp till 8 år med möjlighet till förlängning i 4 år.

 

Arbetstagarrepresentanter:

TCO/Försvarsförbundet, Jimmy Svensson

SEKO, Jan-Anders Nilsson

SACO, Lisbeth Landin

Officersförbundet, Mikael Danielsson

 

Samtliga nås via FM växel: 0455-850 00

 

 


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Marinbasens övergripande uppgift är att stödja de marina förbanden med bland annat logistik i form av transporter, basering, bevakning och sjukvård, både hemma och utomlands. Marinbasen har sitt huvudsäte i Karlskrona, men bedriver verksamhet där behov finns, exempelvis i Berga/Muskö, söder om Stockholm och i Göteborg. Andra stora uppgifter för Marinbasen är övervakning av Sveriges 2700 km långa kust med territorialhav. Dessutom ansvarar Marinbasen för Hemvärnet, med de nationella skyddsstyrkorna, i Blekinge, Kalmar och Kronobergs län.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 11 februari 2019
 • Plats: Karlskrona, Blekinge län, Sverige
 • Förband: Marinbasen – MarinB
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär grundutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-03-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan