Regional frivillighandläggare Gotland

Om tjänsten

Regional frivillighandläggare på Gotland till Försvarsmaktens Högkvarter.

Försvarsmaktens Högkvarter söker en regional frivillighandläggare funktionsstyrd av Produktionsledningens Förbandsproduktion Utbildningsavdelning. Befattningen är placerad på P 18. I rollen som regional frivillighandläggare kommer du att fungera som en länk mellan Försvarsmakten och de frivilliga försvarsorganisationerna. Det finns 18 frivilliga försvarsorganisationer som spänner över ett brett spektrum av ämnesområden. Därför kommer den dialog som du som handläggare kontinuerligt kommer att föra bli varierande och utmanande. Ditt arbete kommer att vara essentiellt för det samarbete som finns mellan Försvarsmakten och de frivilliga försvarsorganisationerna, ett samarbeta som är mycket viktigt för Försvarsmaktens förmåga att utbilda och tillsätta specialistbefattningar inom samtliga delar av Försvarsmakten.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
• Administrera personalärenden avseende frivilligpersonal, säkerhetssamtal och registerkontroll.
• Administrera ”Mitt Försvarsmakten” (CRM) för frivilligpersonal.
• Handlägga och följa upp utbildningsplaner samt upprätta utbildningsavtal för medlemmar ur frivilliga försvarsorganisationer med tänkt placering i krigsförbanden.
• Följa upp förbandsuppfyllnad vad gäller avtalspersonal samt svara för registervård.
• Handlägga kallelser avseende mötes- och planeringsverksamhet med de frivilliga försvarsorganisationerna.
• Administrativ handläggning inför, vid och efter genomförande av centrala, regionala utbildningar/kurser som bedrivs av de frivilliga försvarsorganisationerna.
• Utför transaktioner i FM-system PRIO för uppgifter som inte är förbandsanknutna.

Krav
• B-körkort
• God datorvana med goda kunskaper i Office

Meriterande
• Erfarenheter av hemvärn, frivilligpersonal och frivilliga försvarsorganisationer.
• Erfarenheter av att ha arbetat med system PRIO.
• God förmåga i att uttrycka sig i förutom i svenska även i engelska både i tal och skrift.

Personliga egenskaper
Du har god förmåga att arbeta självständigt med mandat. Du är noggrann och har god förmåga att arbeta med flera projekt parallellt. Du har hög social kompetens och delar Försvarsmaktens värdegrund. Du har en mycket god samarbetsförmåga och är resultatinriktad. Vi förväntar oss att du har en hög personlig integritet och förmåga att skapa och bibehålla förtroende. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Övrig information
Tillsvidareanställning, tillträde enligt överenskommelse med 6 månaders provanställning.
Resor, helg- och kvällsarbete förekommer.
Befattningen är civil.
Placering P 18 Gotland.
Tillträde: Snarast eller efter överenskommelse
Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning.

Upplysningar
Förfrågningar angående befattningen kan göras till sektionschef Stefan Hallén, tfn 08-788 8957.

Fackliga kontaktpersoner vid HKV
OFR/O HKV Arne Nilsson
OFR/S HKV Pia Almström
SACO HKV Camilla Robertsson
SEKO HKV Hans Monthan
samtliga nås på telefon 08-788 75 00

Välkommen med din ansökan senast 2019-02-24. Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev samt löneanspråk.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare – både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 11 februari 2019
  • Plats: Gotland, Gotlands län, Sverige
  • Förband: Högkvarteret - HKV
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2019-02-24

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan