Förrådschef

Om tjänsten

Enhet
Välkommen till en av Försvarsmaktens Helikopterflottiljs fyra helikopterskvadroner, Andra Helikopterskvadron. Skvadronen verkar inom den markoperativa arenan vilket innebär att vår uppgift är att understödja främst armén med lufttransporter av personal och materiel för att öka markförbandens rörlighet och möjlighet att verka i oväntade riktningar. Skvadronen har även i uppgift att understödja polisens insatsenheter med lufttransporter. Dessutom stödjer vi civila myndighet varje år med bland annat brandsläckning och sjuktransporter. Skvadronen står i beredskap dygnet runt året runt. Vi letar nu efter dig som vill vara med och utveckla skvadronen som krigsförband.

Skvadronen är organiserad i en stab, två helikopterdivisioner och tre underhållskompanier. De flygsystem som brukas vid skvadronen är den lätta helikoptern Hkp 15 och den medeltunga Hkp 16, Black Hawk.

Flygmaterielkompaniet rekryterar nu en förrådschef till sin flygmaterielpluton, en civil befattning. Kompaniet genomför teknisk tjänst avseende reservdelar, verktyg och aggregat till skvadronens flygsystem. Utöver flygsystemen genomför underhåll på personlig flygburens säkerhetsutrustning. Även logistik är en av kompaniets uppgifter, vilket bland annat innefattar fordonstransporter med olika slags fordon. Kompaniet är organiserat i en kompaniledning, en flygmaterielpluton och en flygsäkerhetsmaterielsektion. Kompaniet är en viktig del i att helheten på skvadronen håller ihop och där du kan bidra med dina erfarenheter.

Som förrådschef ansvarar du för arbetsledningen av förrådsmän på ett flygmaterielförråd. Du jobbar nära och tillsammans med dina medarbetare. I förrådstjänsten ingår förutom lagerhållning både godsmottagning, avsändning och inköp. Förrådsunderhåll och dokumentation av lagerhållning och underhåll i uppföljningssystem. Förrådet är en viktig del i att behålla krigsdugligheten på skvadronen både på fredsbas och i fält.

Arbetsuppgifter
- Upprätthålla och utveckla förrådets krigsduglighet
- Leda personaltjänsten på förrådet med stöd av plutonchef
- Ansvara för inköp och uppföljning av förrådsmateriel

Kvalifikationer
- Gymnasieexamen
- B-körkort

Meriterande
- Erfarenhet som chef
- Erfarenhet av förrådstjänst
- Behörig Fenix-användare på beredningsnivå
- Militärt förarbevis och tyngre körkortsbehörighet
- Truckförarbevis

Personliga egenskaper
Vi söker dig som vill och är driven i att utveckla förrådtjänsten på skvadronen. Dig som har god socialförmåga och har ledaregenskaperna som behövs för att hantera personal och kontakter mot hänvisningar till och från förrådet. Du vill och tar ansvar, du kommer jobba med förtroende från chefer att fatta egna beslut och själv finna lösningar inom förrådstjänsten.  Du ska även ha lätt att förstå och förhålla dig till regelverken då ledning av flygförråd starkt regelstyrt. Känner du igen dig själv så välkomnar vi att du söker och blir en del skvadronens gemenskap.

Vid urval kommer stor vikt läggas vid personliga egenskaper.

Övrigt
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med sex månaders provanställning, tjänstgöring och beredskap på kvällar och helger förekommer.
Tjänsten är placerad på Försvarsmaktens Helikopterflottilj i Linköping, tjänsteresor förekommer. Tjänsten är civil.
Tillträde efter överenskommelse.

Under anställningsprocessen kommer det ske intervjuer, fysiska tester och hälsokontroller.

Välkommen med din ansökan senast den 28 februari 2019. Den ska innehålla CV samt personligt brev där det framkommer på ett tydligt sätt varför du är lämplig för tjänsten samt att tre referenser ska bifogas. Urval kommer ske löpande.

Upplysningar om tjänsten ges av:
Kompanichef, Löjtnant Göran Nilsson
Personalchef, Kapten Olof Glans

Fackliga representanter:
OFR/O Hkpflj, Mats Häggström
OFR/S Hkpflj, Caroline Nilsson
SACO-S Hkpflj, Annelie Helmersson

Samtliga nås via växel på 013-28 30 00


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj, Hkpflj, är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt. Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge). Flottiljen ansvarar även för Hemvärnet i Östergötland.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 12 februari 2019
  • Plats: Linköping, Östergötlands län, Sverige
  • Förband: Helikopterflottiljen – Hkpflj
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2019-02-28

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan