LSS Strilbataljon rekryterar Logistikofficer (OF2)

Om tjänsten

LSS Strilbataljon rekryterar Logistikofficer (OF2)

 

Sökande enhet:

161.strilbataljonen är ett av Försvarsmaktens och Flygvapnets krigsförband och dess huvuduppgift är luftbevakning av svenskt luftrum samt stridsledning av stridsflyg.

161.strilbataljonen bedriver skarp tjänst dygnet runt, året runt. Både luftoperativt och markterritoriellt. All övervakning sker i en stridsledningscentral, StriC, med hjälp av ett flertal typer av radar- och flygradiostationer - både stationära, transportabla och rörliga. 161.strilbataljonen svara för skydd och bevakning av dess skyddade stridsledningscentraler.

Förbandet har en spridd gruppering över hela riket med en centralt placerad ledning i Mälardalsområdet.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Logistikbefälet, tillsammans med bataljonens tekniska chef, utgör strilbataljonsstabens resurs inom funktionsområde logistik.

Vi söker ett logistikbefäl med huvudsaklig uppgift att planera, leda och följa upp bataljonens verksamhet inom främst förnödenhetsförsörjningsområdet, samt i varierande grad, övriga logistikområden. Logistikbefälet leder och samordnar logistiktjänsten inom bataljonen och svarar upp för funktionsområdet gentemot högre stab.

Logistikbefälet stödjer bataljonchefen i dennes bedömanden.

Logistikbefälet handlägger till sektionen inkomna ärenden och genomför uppgifter enligt sektionschefens bestämmande.

 

Kvalifikationer:

 • Officersexamen med inriktning LOGISTIK.
 • Relevant kompetens inom stödsystem LIFT och PRIO.
 • Goda datakunskaper inom Office-paketet.
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift.
 • FMFYSS grundnivå.
 • B-körkort.


Meriterande kvalifikationer:

 • Tidigare erfarenhet som logistikofficer på kompani-/eller bataljonsnivå.
 • Relevanta erfarenheter från markförband i flygvapnet och då särskilt radar, radio och markstridsförband.


Personliga egenskaper:

För att trivas med den stora kontaktyta som befattningen innebär, är det viktigt att du är noggrann, strukturerad, kommunikativ och trivs med att skapa nya kontakter. Det är viktigt att du engagerat klarar av att verka självständigt, men även klarar av att arbeta i arbetsgrupp eller ledningslag. Befattningen innebär mestadels tjänstgöring under dagtid men kommer i varierande utsträckning kräva att du kan genomföra resor och tjänstgöring under fältförhållanden samt upprätthåller de fysiska kraven för insatsförbandet. I tillsättandet av tjänsten kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.


Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:

Upplysningar om tjänsten lämnas av Chef Genomförandesektionen på Strilbataljonstaben
Mj Michael Eriksson Tfn: 018-28 08 30 alt 072-173 38 77.


Fackliga representanter:

OFR/O Ärna Peter Oscarson Tfn: 018-19 63 68.


Övrigt:

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning.
 • Arbetsort: Bålsta.
 • Beräknat startdatum/tillträde: Snarast
 • Befattningsnivå: OF-1
   

Sista datum för ansökan:

Välkommen med din ansökan senast 2019-04-01.

 

 

 

 


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Luftstridsskolan är flygvapnets gemensamma kompetenscentrum för utveckling och utbildning.
Vid Luftstridsskolan, LSS finns Utvecklingsenhet Luft som leder utvecklingen av flygstridskrafterna förkrigsförbandens behov. LSS har fyra flygvapengemensamma skolor; Flygskolan, Stridslednings- och luftbevakningsskolan, Flygbefälsskolan, Basbefälsskolan inklusive R 3 utbildning. Luftstridskolan är en flottilj som innehåller krigsförbanden 16:e flygflottiljen med 5. Basenheten samt 161. Stridslednings- och luftbevakningsbataljonen med uppgifter avseende beredskap och insatser inom flygbas och ledning. Luftstridsskolan har verksamhet på åtta orter spridda över hela landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 12 februari 2019
 • Plats: Håbo, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Luftstridsskolan – LSS
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Officersutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-04-01

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan