Rekryt- och rättsvårdshandläggare

Om tjänsten

Vill du anta utmaningen att bli Gotlands Regementets rekryt- och rättsvårdshandläggare.

Beskrivning av tjänsten
I rollen som rekrythandläggare ansvarar du för handläggning av flera olika ärenden rörande både personaltjänst, rekrytering och yrkesvägledning för de som genomför militär grundutbildning (GU). I rollen ingår även samverkan med Försvarsmaktens HR centrum (FM HRC) och Rekryteringsmyndigheten (TRM) avseende rekrytärenden gällande t.ex. överklagan, avskiljning och yrkesvägledning. Du kommer också att stödja chefer i ärenden som rör rekryter och deras utbildningsmiljö. Stort fokus kommer att ligga på att arbeta ur ett behålla- och karriärplaneringperspektiv under GU. I rollen som rättsvårdshandläggare är du stöd till utbildningsbefäl och förbandsledningen i rättsliga frågor och tillämpning av olika bestämmelser. Vilket innebär att säkerställa författningsenlig hantering vid nominering, avskiljning och kollegium vid grundutbildning.

Du kommer att arbeta självständigt och även vara ute i verksamheten och där fungera som stöd för såväl rekryter som chefer på olika nivåer.

Det här är du
Vi ser att du är en person som stimuleras av utmaningar, har en hög arbetskapacitet och har förmåga att arbeta både självständigt och i grupp samt ta egna initiativ. Du är serviceinriktad, positiv, lösningsfokuserad och ansvarstagande. Vidare ska du vara kommunikativ och lyhörd samt ha lätt för att bygga förtroendefulla relationer då du i ditt arbete kommer att möta människor med olika erfarenheter och bakgrund.
Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi ser även att du har
Relevant gymnasieutbildning eller motsvarande kompetens/erfarenhet som bedöms likvärdig av arbetsgivaren
Erfarenhet av personal- och/eller utbildningsadministration
Erfarenhet av myndighetsutövning
Goda kunskaper i Microsoft Officepaket.
Erfarenhet av att arbete i digitala stödsystem
God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.
B-körkort

Har du erfarenhet av arbete i Försvarsmakten samt erfarenhet av Försvarsmaktens stödsystem t.ex. ATLAS, Prio (SAP), VIDAR etc är det bra men inget krav.

Kontakt
Upplysningar om tjänsten kan lämnas av HR-chef, Håkan Johansson tfn 070-695 97 68. Vid frågor om rekryteringsprocessen kontakta HR Specialist rekrytering AnnSophie Brezén, tfn 0729-933597 

Fackliga organisationer
OFR/O Boberg Karl-Johan Karl-Johan.Boberg@Officersforbundet.se
OFR/S Freddy.Tullgren@forsvarsforbundet.se
SEKO Klasson, Thomas thomas.klasson@mil.se
SACO Andersson, Tomas tomas.z.andersson@mil.se

Övrigt
Anställningsform, anställningen är en tillsvidareanställning som inleds med en provanställning om 6 månader.
Tillträde snarast eller efter överenskommelse.

Välkommen med din ansökan senast den 2019-03-10.

Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på http://gotland.com/flytta-hit/. På Instagram kan du via @forsvarsmakten följa våra medarbetares vardag.

Gotlands Regemente P 18 är Sveriges nyaste förband. Det upprättades 1 januari 2018 och regementet kommer under en uppbyggnadsperiod att växa med både personal och förmågor. Huvuduppgiften är att forma en ledningsstruktur som kan samordna, utveckla och leda krigsförbanden på Gotland samt att utveckla totalförsvaret tillsammans med det civila samhället. Ytterst handlar det om att stärka försvaret av Gotland och Sverige genom att skapa en tröskel med starkt avhållande effekt.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 13 februari 2019
  • Plats: Gotland, Gotlands län, Sverige
  • Förband: Gotland regemente - P18
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2019-03-10

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan