Säkerhetshandläggare vid FMLOG Stab

Om tjänsten

Till tjänsten som handläggare säkerhetstjänst söker FMLOG en civil tjänsteman/-kvinna med tidigare erfarenhet av att arbeta inom militär säkerhetstjänst.

I befattningen ingår att utbilda och informera förbandet i säkerhetsfrågor och ansvara för uppföljningsarbete, samt biträda FMLOG Säkerhetschef vid framtagning av säkerhetsbestämmelser, säkerhetsanalyser och säkerhetsplaner. Rådgivning till medarbetare och olika chefer är en naturlig del av det dagliga arbetet.

Arbetsuppgifter

 • Under avdelningschefen leda säkerhetsärenden inom FMLOG.
 • Under avdelningschefen leda arbetet med att ta fram säkerhetsbestämmelser, säkerhetsanalyser och säkerhetsplaner
 • Genomföra skyddssamtal och säkerhetssamtal med personal från förbandet och dess leverantörer.
 • Utreda säkerhetsärenden.
 • Utbilda och kontrollera förbandets verksamhet och dess leverantörer
 • Delta i förbandets säkerhetsprövningsarbete.

I befattningen ingår även bredduppgifter från FMLOG Stab i form av projekt inom verksamhetsområdet säkerhetstjänst. Du kan även komma att delta i projekt, utredningar och studier inom försvarsmakten som FMLOG: s representant.

Kvalifikationer

 • Du har tidigare erfarenhet av att arbeta inom militär säkerhetstjänst, samt relevant kompetens t.ex. KHS.
 • God vana samt teoretisk utbildning i att hålla säkerhetssamtal samt säkerhetsprövningsintervjuer.       
 • Erfarenhet inom personutredningar.
 • Mycket god skriftlig förmåga och dokumentationsvana.
 • Körkort *B* är ett krav.

Meriterande är

 • Genomförd kurs SOK.
 • Utbildad inom datasystemet IS/US.
 • God vana att hålla i utbildning och föreläsa.
 • Erfarenhet av arbete med larm och bevakning

Personliga egenskaper

Du trivs med att jobba både självständigt och i grupp där du är drivande och söker lösningar på de problem som uppkommer. Det är mycket viktigt att du är noggrann och vill arbeta i en föränderlig arbetsmiljö. Tempot är stundvis högt vilket ställer krav på förmåga att självständigt kunna genomföra prioriteringar och att arbeta strukturerat. Då arbetet dokumenteras i datasystem har du god administrativ förmåga och god datorvana. Som person är du positiv, utåtriktad och tycker om att ha olika kontakter både internt och externt. Vi ser gärna kvinnliga sökanden.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Tillträde m.m.

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. 
Placeringsort är Stockholm.

Övrigt

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställningen följer nationell och internationell arbetsskyldighet.

Arbetet kommer att kräva resor i tjänsten.

Tjänsten är tillsvidare anställning med tillträde enligt överenskommelse. 6 månaders provanställning tillämpas.

 

Upplysningar om befattningen

Mer information om befattningen kan lämnas av Chefen för Säkerhetsavdelningen, Övlt Jörgen Edin, 08-514 391 60. Frågor om rekryteringsprocessen kan besvaras av HR-generalist Daniel Andersson på 072-983 9941.

Fackliga representanter

SACO Bengt Rainer

SEKO Jörgen Stehn

OFR/O Magnus Rosberg

OFR/S Pia Ahlström

Samtliga nås via växel på telefon 08-788 7500

 


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

En fungerande logistik är en förutsättning för att Försvarsmakten ska lyckas med sina uppdrag. I det har Försvarsmaktens logistik, FMLOG, en viktig roll. Dygnet runt och året runt ger FMLOG ett logistiskt stöd i form av logistikledning, förråd, transportplanering, transportavtal, farligt gods, vapen- och ammunitionshantering, tullhantering, arkiv, expedition, inköp och exportkontroll till all verksamhet i Försvarsmakten. Försvarsmaktens logistik har ca 1180 anställda och finns på ett 30-tal platser i Sverige.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 13 februari 2019
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens Logistik - FMLOG
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-03-17

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan