Kommunikationschef till FMLOG

Om tjänsten

Försvarsmaktens logistik (FMLOG) söker en kommunikationschef. I rollen ingår att vara rådgivare till förbandschefen och hans ledning i kommunikationsfrågor, utveckla kommunikationsstrategier och planer samt att realisera dessa i konkret kommunikationsarbete.

Eftersom du är förbandets enda kommunikatör söker vi dig som har erfarenhet av kommunikationsarbete på ledningsnivå och erfarenhet av att prioritera. Du ska kunna växla mellan att vara strateg och producent. Det är också viktigt att du har lätt för att samarbeta och kunna engagera kollegor för kommunikationsarbete.

Du har en kommunikationsutbildning på högskolenivå (motsvarande) och erfarenhet av utveckla användandet av sociala medier. Du ska också vara en säker skribent som kan anpassa dina texter till intranät, extern webb, nyhetsbrev eller talarstolpar till chefer. Du får inte heller vara främmande för att fotografera, hålla i utbildningar inom informationsområdet eller hantera journalister.

FMLOG har verksamhet över hela landet och förbandschefen och hans stab finns i Stockholm. Kommunikationschefen tillhör staben, deltar i det ordinarie stabsarbetet med sin kompetens och sitter i förbandets ledningsgrupper.

Kvalifikationer

 • Kommunikationsutbildning på högskolenivå eller utbildning som anses som motsvarande av arbetsgivaren
 • Erfarenhet av kommunikationsarbete på ledningsnivå
 • God vana av att anpassa texter till olika kanaler och målgrupper
 • God vana av digitala informationskanaler

Meriterande

 • Kunskap och erfarenhet av Försvarsmakten
 • Kunskap om FMLOG
 • Erfarenhet av Sharepoint
 • Vana av att fotografera i yrkesrollen

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Befattningen är en civil tjänst och en tillsvidareanställning med tillträde snarast. Den kräver också svenskt medborgarskap och säkerhetsprövning kommer att tillämpas. Lön efter överenskommelse.

Upplysningar

Frågor om tjänsten besvaras av FMLOG:s stabschef Toni Holmberg 070 870 22 79 eller den nuvarande kommunikationschefen Eva Pia Sandstedt 070 57 39 557.

Sista ansökningsdatum är 2019-03-17

Fackliga företrädare

SACO Bengt Rainer

SEKO Hans Monthan

OFR/O Lars Olsson

OFR/S Pia Almström & Eva-Britt Steen

Samtliga nås via växeln på: 08-788 75 00


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

En fungerande logistik är en förutsättning för att Försvarsmakten ska lyckas med sina uppdrag. I det har Försvarsmaktens logistik, FMLOG, en viktig roll. Dygnet runt och året runt ger FMLOG ett logistiskt stöd i form av logistikledning, förråd, transportplanering, transportavtal, farligt gods, vapen- och ammunitionshantering, tullhantering, arkiv, expedition, inköp och exportkontroll till all verksamhet i Försvarsmakten. Försvarsmaktens logistik har ca 1180 anställda och finns på ett 30-tal platser i Sverige.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 13 februari 2019
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens Logistik - FMLOG
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-03-17

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan