Försörjningsofficer OR8 till FMLOG

Om tjänsten

Vi söker en Försörjningsofficer (OR8) till Försvarsmaktens Logistik (FMLOG), Joint Service Support (JSS) i Uppsala.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att tillsammans med övriga försörjare sammanhålla förnödenhets- och materielförsörjningen till insatta förband i utlandet. Såväl förbands- som enskilda insatser.

Övergripande samordna materiel och transporter till tid och rum. Genomföra stöd till insatta förband i insatsområdet i enlighet med HKV Insats logistikstödsplan. Du ska även kunna planera och genomföra utbildning inom förnödenhetsförsörjning av förband som ska delta i internationella insatser. Representera funktionen förnödenhetsförsörjning inom JSS vid möten och/eller projekt gentemot andra förband.

I övrigt deltar du i sektionens arbete gällande utveckling, trivsel och förbättring av verksamheten samt eventuell utbildning som krävs för tjänsten.

I insatsområdet ska du kunna följa upp genomförd utbildning och kompletteringsutbilda efter analys av verksamheten.

Du kommer att genomföra resor till de insatta förbanden. Du kommer på grund av det att genomföra fysiska tester och hälsotester årligen i syfte att kontrollera att du är vid tillräckligt god hälsa för att kunna resa. Fysisk träning och en vilja att hålla sin hälsa god ingår i arbetsuppgifterna. Du kommer även att delta i den dagliga verksamheten och samarbeta med övriga avdelningar inom JSS.

I övrigt deltar du i avdelningens arbete gällande utveckling, trivsel och förbättring av verksamheten.

Kvalifikationer

 • Erfarenhet inom FM logistik
 • God datorvana
 • Goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som i skrift
 • Körkort B

Meriterande

 • Genomfört stöd till internationella insatser eller genomförd internationell insats, i logistikbefattning
 • Kunskaper i LIFT
 • Kunskaper i SAP(PRIO)
 • Du har goda kunskaper om materiel som nyttjas i FM.
 • Genomförda internationella logistikkurser som t ex. UN COE, UNLOC eller NATO Logistics course.

Vi söker dig som vill ha en omväxlande tjänst med hög grad av självständighet och ansvar. Du har stor social kompetens, servicekänsla, är noggrann och flexibel. Du är också strukturerad och analytisk med förmåga att se helhetsperspektiv. Du har lätt för att ta kontakt med människor och har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Dessutom är du inte främmande för att samarbeta med personal från andra nationer. Du är en god lagkamrat samtidigt som du gärna tar initiativ och eget ansvar. Du är inte heller främmande för att arbeta självständigt. För att klara kraven för att arbeta i insatsmiljö tränar du regelbundet och har en god hälsa. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Placeringsort

Uppsala

Övrigt

Arbetet innebär resor i tjänsten så väl inrikes som utrikes.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning.

JSS sätter högt värde på FM Värdegrund.

Ansök senast

2018-03-10

Arbetstid/Varaktighet

Befattningen är en tillsvidareanställning. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Lön

Individuell lönesättning tillämpas. Ange gärna löneanspråk i ansökan.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta:

C JSS Lennart Eriksson, 070-319 75 16

C Försörjningsavd. Torbjörn Bäckman 070-695 30 22

Fackliga kontaktpersoner

OFR/O , Magnus Rosberg, 073-1436064

 


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

En fungerande logistik är en förutsättning för att Försvarsmakten ska lyckas med sina uppdrag. I det har Försvarsmaktens logistik, FMLOG, en viktig roll. Dygnet runt och året runt ger FMLOG ett logistiskt stöd i form av logistikledning, förråd, transportplanering, transportavtal, farligt gods, vapen- och ammunitionshantering, tullhantering, arkiv, expedition, inköp och exportkontroll till all verksamhet i Försvarsmakten. Försvarsmaktens logistik har ca 1180 anställda och finns på ett 30-tal platser i Sverige.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 13 februari 2019
 • Plats: Uppsala, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens Logistik - FMLOG
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Militär grundutbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-03-10

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan