Verksamhetsplanerare/Planeringsofficer till Försvarsmaktens Logistik (FMLOG)

Om tjänsten

Produktionsavdelningen i FMLOG Stab är en nyinrättad avdelning som ansvarar för förbandets verksamhets- och ekonomiplanering. Till produktionsavdelningen söker vi nu en verksamhetsplanerare/planeringsofficer.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som verksamhetsplanerare/planeringsofficer leder du den övergripande verksamhetsplaneringsprocessen inom FMLOG. Du är sammanhållande i arbetet med att ta fram förbandets verksamhetsorder och produktionsplan inför kommande år samt 2-3 framåt. Du förbereder och genomför även dialoger avseende verksamhets- och produktionsplanering med Högkvarteret, samt handlägger tilläggsuppdrag som kan ställas till FMLOG efterhand. Arbetet innebär också att vara FMLOG representant för de samordningsbehov avseende verksamhetsplanering som föreligger med övriga organisationsenheter inom Försvarsmakten.

Kvalifikationskrav

 • Civil eller militär personal med erfarenhet av organisationsövergripande verksamhets- och produktionsplanering

Meriterande kvalifikationer

 • Officer nivå OF 2-3.
 • Kunskap om Försvarsmaktens planering och produktionsuppföljning (PPU)
 • Erfarenhet av verksamhets- och produktionsplanering samt uppföljning vid förband eller Högkvarteret, alternativt vid annan myndighet

Personliga egenskaper

Då rollen innebär många kontaktytor trivs du att samarbeta med andra människor samt att arbeta lösningsfokuserat i samverkan med andra. Du tycker om att arbeta såväl självständigt som tillsammans med andra och du har en stor initiativförmåga och drivkraft att föra processer framåt. Du har även en god förståelse och överblicksförmåga av sammanlänkade processer och uppdrag i olika tidsperioder. Vi ser gärna att du har ett stort intresse av att utveckla den interna verksamhetsstyrningen och en vilja att bidra till utveckling av krigsförbandet FMLOG. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrig information

Befattningen är en tillsvidaretjänst och är placerad på FMLOG Stab som finns i Stockholm. Arbetet innebär resor och obekväm arbetstid kan förekomma. Befattningen är oberoende och kan tillsättas av såväl militär som civil personal. Tjänsten kräver svenskt medborgarskap och innebär krigsplacering i Försvarsmakten.

Tillträde snarast. Lön efter överenskommelse.

Upplysningar

Frågor om tjänsten besvaras av FMLOG:s stabschef Toni Holmberg, 08-51439199.

Sista ansökningsdatum är 2019-03-17

Fackliga företrädare

SACO Bengt Rainer

SEKO Hans Monthan

OFR/O Lars Olsson

OFR/S Pia Almström & Eva-Britt Steen

Samtliga nås via växeln på: 08-788 75 00


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

En fungerande logistik är en förutsättning för att Försvarsmakten ska lyckas med sina uppdrag. I det har Försvarsmaktens logistik, FMLOG, en viktig roll. Dygnet runt och året runt ger FMLOG ett logistiskt stöd i form av logistikledning, förråd, transportplanering, transportavtal, farligt gods, vapen- och ammunitionshantering, tullhantering, arkiv, expedition, inköp och exportkontroll till all verksamhet i Försvarsmakten. Försvarsmaktens logistik har ca 1180 anställda och finns på ett 30-tal platser i Sverige.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 13 februari 2019
 • Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
 • Förband: Försvarsmaktens Logistik - FMLOG
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-03-17

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan