Kommunikatör

Om tjänsten


Vill du påverka och göra skillnad? Hos oss kan du bidra till att stärka Sveriges försvar, landets intressen, vår frihet och rätt att leva som vi själva väljer. Du blir en del av vårt förband som verkar för att Försvarsmakten ska kunna leda och kommunicera – dygnet runt, året om.

Som kommunikatör hos oss får du vara med och bygga upp vårt arbetsgivarvarumärke och stärka vår närvaro i digitala och sociala kanaler.

Vi erbjuder dig ett utvecklande jobb med goda möjligheter att kombinera arbete och fritid. Hos oss får du träna 3 timmar per vecka på arbetstid. Arbetsgivaren står för träningskläder och kostnader i samband med träning. Vi tillämpar också flexibel arbetstid.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
• Utforma strategier och planer för att få både intern och extern kommunikation att fungera efter organisationens och våra målgruppers behov.
• Paketera kommunikation i olika former exempelvis inför våra rekryteringsevents, vid chefsmöten eller i samband med förändringar eller uppkomna händelser.
• Utveckla vår närvaro i digitala kanaler som extern webb, intranät och vår kunddatabas Mitt Försvarsmakten.
• Producera innehåll till våra kanaler.

Kvalifikationer:
• Akademisk examen inom medie- och kommunikation alt. utbildning/erfarenhet som vi bedömer likvärdig.
• Arbetslivserfarenhet av kommunikativt arbete, gärna i en större organisation.
• Mycket god förmåga att skriva och redigera texter.
• Förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på både svenska och engelska.
• Erfarenhet av arbete med digitala kanaler och grunder i fotografering.
• B-körkort.

Meriterande:
• Genomförd grundutbildning.
• Erfarenhet av arbete i Försvarsmakten.
• Arbete med rörlig bild.

Personliga egenskaper:
Som person är du öppen, ansvarstagande och resultatinriktad. Du har lätt för att samarbeta och skapa förtroende i relationer med kollegor och yrkeskontakter. Du har en god förmåga att se helheten och klarar av att självständigt och tillsammans med andra driva projekt. Du anpassar dig till inkommande uppgifter och nya miljöer och tar gärna egna initiativ i arbetet.

Övrigt:
FMTIS har verksamhet över hela landet vilket betyder att tjänsten kan innebära resor och övernattning på annan ort, men du har oftast god möjlighet att själv planera ditt resande.
Placeringen är på kommunikationsavdelningen som består av en kommunikationschef och två kommunikatörer som är en del av förbandets stab i Örebro.
Civil befattning.
Placeringsort Örebro.
Tillsvidareanställning, sex månaders provanställning tillämpas.
Tillträde enligt överenskommelse.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta:
Kommunikationschef Maria Törn, tfn 070-287 35 82.

För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta:
HR-generalist Dzenana Gustafsson, 019-39 35 00 (växeln).

Fackliga kontaktpersoner:
OFR/O Anders Wallinder,
OFR/S Martin Sparr,
SACO Pär Lohman,
SEKO Max Felix,
Samtliga nås via växeln 019-39 35 00.

Välkommen med din ansökan senast 2019-03-07. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 14 februari 2019
  • Plats: Örebro, Örebro län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband - FMTIS
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2019-03-07

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan