Troppchef drivmedelstroppen (OR 6-7)

Om tjänsten

43.FLYGBASKOMPANIET OCH 434.UNDERHÅLLSPLUTON SÖKER TROPPCHEF (OR 6-7) TILL DRIVMEDELSTROPPEN

OM TJÄNSTEN

Rörligt flygbaskompani med placering på Malmen i Linköping
Flygbaskompaniet är dimensionerat för att med egna resurser på en eller flera platser upprätthålla start- och landningsmöjligheter för understödda helikopter-, stridsflyg-, transportflyg- samt specialflygenheter. Kompaniet har dessutom till uppgift att lösa bland annat följande deluppgifter/funktioner: logistik, ledning/sambandstjänst, markförsvar, sjukvårdstjänst samt räddning och fältarbete.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Underhållspluton indelas i plutonsledning, gods- och transporttropp, flyg- och fordonsdrivmedelstropp, förplägnadstropp samt aggregat- och verkstadsgrupp.

Underhållspluton ansvarar för att försörja understödda enheter med förnödenheter. Uppgifterna innefattar bland annat att transportera materiel, upprätta och drifthålla till exempel tankningsplatser, arbets- och förläggningsutrymmen samt kokcontainer vid tillfälliga flygplatser och flygbaser.

Drivmedelstroppchefen leder och ansvarar för troppens verksamhet. Några av arbetsuppgifterna är att utbilda troppens personal enligt gällande regelverk, planera för troppens förmågeuppbyggnad, planera för tankningsuppgifter samt inneha arbetsgivaransvaret för troppens personal. Tjänsten innebär stor frihet under ansvar då troppen är en efterfrågad resurs över hela året och kan direkt underställas andra enheter. Som troppchef är du också flottiljens kompetensbärare avseende drivmedelstjänsten. Tankning sker både inom flygbasen men även som taktiska tankningar utanför basområdet. Troppen arbetar både med flygdrivmedel och med fordonsdrivmedel, vilket ställer höga krav på såväl troppchef som soldat. Arbetet innefattar även understöd till plutonens övriga verksamheter.


Krav
• Svensk medborgare
• B-körkort och militärt förarbevis
• Genomförd specialistofficersutbildning eller officersprogram
• Uppfyller Försvarsmaktens fysiska krav
• Tidigare erfarenhet av drivmedelstjänst


Önskvärda kvalifikationer
• Förarbevis tung lastbil eller körkort klass C
• Förarbevis tungt släp eller körkort klass CE
• ADR+tank
• Tidigare erfarenhet av underhållstjänst
• Fordonsinstruktör

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
Vi ser gärna kvinnliga sökande.


Övrigt
Anställningsform: Tillsvidare

Arbetsort: Linköping

Lön: Enligt Helikopterflottiljens lönestruktur

Tillträde efter överenskommelse.

Välkommen med din ansökan senast 2019-03-31. Ansökan ska innehålla minst personligt brev och CV i filformat PDF eller DOC.

Icke komplett ansökan tas ej vidare i anställningsprocessen.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:
Kn Johan Evander 013-28 30 00 (växel) alternativt johan.evander@mil.se
1.serg Julia Lindberg 013-28 30 00 (växel) alternativt julia.lindberg@mil.se

Fackliga representanter
OFR/O, Mats Häggström
OFR/S, Caroline Nilsson
SACO, Anneli Helmersson
Samtliga nås på telefonnummer 013-28 30 00 (växel)


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj, Hkpflj, är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt. Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge). Flottiljen ansvarar även för Hemvärnet i Östergötland.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 18 februari 2019
  • Plats: Linköping, Östergötlands län, Sverige
  • Förband: Helikopterflottiljen – Hkpflj
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2019-03-31

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan