HELIKOPTERFLOTTILJEN SÖKER STF SJUKVÅRDSTROPPCHEF (OR 6-7)

Om tjänsten

43.FLYGBASKOMPANIET OCH 435.SJUKVÅRDSTROPPEN SÖKER STÄLLFÖRETRÄDANDE TROPPCHEF (OR 6-7) TILL SJUKVÅRDSTROPPEN

OM TJÄNSTEN

43.Flygbaskompaniet, Linköping
43.Flygbaskompaniet är dimensionerat för att med egna resurser på en eller flera platser upprätthålla start- och landningsmöjligheter för understödda helikopter-, stridsflyg-, transportflyg- samt specialflygenheter. Kompaniet har dessutom till uppgift att lösa bland annat följande uppgifter/funktioner: logistik, ledning/sambandstjänst, markförsvar, sjukvårdstjänst samt räddning och fältarbete.


435.Sjukvårdstroppen
Sjukvårdstroppen är kompaniets och flygbasens sjukvårdsresurs och ansvarar bland annat för upprättande och drifthållande av förbandsplats och bemanning av ambulanser. Troppen är även Helikopterflottiljens resurs för utbildningar inom bland annat TOS och stridssjukvårdare.

Troppen består av fast anställd personal, officerare och GSS samt tidvis tjänstgörande soldater och civila (läkare och sjuksköterskor).

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter kommer till del bero på vilka tidigare erfarenheter du har och kan t.ex. innebära arbetsgivaransvar, planering och uppföljning av troppens verksamhet och utbildningar samt genomförande av utbildningar inom och utom Helikopterflottiljen. Andra halvåret 2019 kommer du och troppen tjänstgöra på Helikopterflottiljens GU-kompani för att därefter befattningsutbilda innevarande sjukvårdssoldater i sin befattning.

Krav
• Svensk medborgare
• B-körkort och militärt förarbevis
• Genomförd specialistofficersutbildning eller officersprogram
• Uppfyller Försvarsmaktens fysiska krav

Önskvärda kvalifikationer
• Förarbevis tung lastbil eller körkort klass C
• Tidigare erfarenhet av sjukvårdstjänst
• Tidigare arbetsgivaransvar

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.


Övrigt
Anställningsform: Tillsvidare

Arbetsort: Linköping

Lön: Enligt Helikopterflottiljens lönestruktur

Tillträde efter överenskommelse.

Välkommen med din ansökan senast 2019-06-02. Ansökan ska innehålla minst personligt brev och CV i filformat PDF eller DOC (ej DOCX).

Icke komplett ansökan tas ej vidare i anställningsprocessen.

Tillsättning av tjänsten sker efterhand vilket innebär att annonsen kan komma att stängas före sista ansökningsdag.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:
Mj Roger Nicklasson 013-28 30 00 (växel) alternativt Roger.nicklasson@mil.se
1.serg David Djupsjö 013-28 30 00 (växel) alternativt david.djupsjo@mil.se

Fackliga representanter:
OFR/O, Mats Häggström
OFR/S, Caroline Nilsson
SACO, Anneli Helmersson
Samtliga nås på telefonnummer 013-28 30 00 (växel)


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj, Hkpflj, är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt. Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge). Flottiljen ansvarar även för Hemvärnet i Östergötland.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 03 maj 2019
  • Plats: Linköping, Östergötlands län, Sverige
  • Förband: Helikopterflottiljen – Hkpflj
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2019-06-02

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan