HELIKOPTERFLOTTILJEN SÖKER SPECIALISTOFFICER TILL FLYGBASSÄK (OR 6-7)

Om tjänsten

43.FLYGBASKOMPANIET OCH FLYGBASSÄKPLUTON SÖKER SPECIALISTOFFICER (OR 6-7)

OM TJÄNSTEN

43.Flygbaskompaniet, Linköping
43.Flygbaskompaniet är dimensionerat för att med egna resurser på en eller flera platser upprätthålla start- och landningsmöjligheter för understödda helikopter-, stridsflyg-, transportflyg- samt specialflygenheter. Kompaniet har dessutom till uppgift att lösa bland annat följande uppgifter/funktioner: logistik, ledning/sambandstjänst, markförsvar, sjukvårdstjänst samt räddning och fältarbete.


Flygbassäkpluton
Flygbassäkplutonens huvuduppgift är att tillsammans med hemvärnet och flygbasjägarna utgöra flygbasens skydd. Detta genomförs med hjälp av grupper som verkar i terrängen utanför flygbasområdet. De förmågor som finns på plutonen är allt från understödsvapen, hundförare, stridssjukvårdare till operatörer av tekniska sensorer. Plutonen arbetar till stor del självständigt, under påfrestande förhållanden och över stora ytor.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du leder, tillsammans med plutonchefen och ställföreträdande plutonchefen, plutonen och dess verksamhet. I fält innebär det att leda grupperna i en stabsmiljö, samordna insatser på stridsfältet, samt med hjälp av underrättelser identifiera områden av intresse och rapportera till kompaniledningen. Plutonens grupper verkar i grunden mycket autonomt och över stora geografiska områden, vilket ställer stora krav på stridsledarens förmåga att leda genom uppdragstaktik. När plutonen inte övar med kompaniet är du en del av plutonsledningen som tillsammans planerar för plutonens förmågeuppbyggnad med allt från till exempel leda stridsskjutningar med understödsvapen, till att höja gruppernas förmåga att verka med alla ingående sensorer - med patrullhunden i fokus.

Krav:
• Svensk medborgare
• B-körkort och militärt förarbevis
• Genomförd specialistofficersutbildning eller officersprogram
• Uppfyller Försvarsmaktens fysiska krav samt för befattningen fastställda tilläggskrav (FM FysS Multitest: 300 P, Fälttest 2 KM: 11:30)
• Skjutledare skjutfält (SUSA)
• Tidigare erfarenhet i markstridsbefattning

Önskvärda kvalifikationer:
• Förarbevis lätt personterrängbil
• Förarbevis pansarterrängbil
• Tidigare erfarenhet av säkförbandstjänst
• Tidigare erfarenhet av spaningstjänst
• Tidigare erfarenhet av fältarbeten/sprängtjänst
• Instruktörsutbildad i flera av följande vapensystem; AK5C, AK4D, KSP58/90, Grg, P-skott, PSG, P88, RB57, GRT

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidare

Arbetsort: Linköping

Lön: Enligt Helikopterflottiljens lönestruktur

Tillträde efter överenskommelse.

Välkommen med din ansökan senast 2019-06-02. Ansökan ska innehålla minst personligt brev och CV i filformat PDF eller DOC.

Icke komplett ansökan tas ej vidare i anställningsprocessen.

Tillsättning av tjänsten sker efterhand vilket innebär att annonsen kan komma att stängas före sista ansökningsdag.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:
Mj Roger Nicklasson 013-28 30 00 (växel) alternativt Roger.nicklasson@mil.se

Lt Johan Hillerström 013-28 30 00 (växel) alternativt johan.hillerstrom@mil.se

Fackliga representanter:
OFR/O, Mats Häggström
OFR/S, Caroline Nilsson
SACO, Anneli Helmersson
Samtliga nås på telefonnummer 013-28 30 00 (växel)


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens Helikopterflottilj, Hkpflj, är ett förband med både mark- och sjöoperativ inriktning som kan verka vid insatser i Sverige och internationellt. Helikopterstöd är efterfrågat av många. Till exempel för person-, materiel-, eller sjukvårdstransporter, ledning, spaning eller bevakningsuppdrag. Helikopterflottiljen deltar därför ofta i uppdrag och övningar med andra förband men också som stöd till samhället i olika krissituationer. Huvuddelen av Helikopterflottiljen är placerad i Linköping (Malmen), med två stora enheter i Luleå (Kallax) samt Ronneby (Kallinge). Flottiljen ansvarar även för Hemvärnet i Östergötland.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 03 maj 2019
  • Plats: Linköping, Östergötlands län, Sverige
  • Förband: Helikopterflottiljen – Hkpflj
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2019-06-02

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan