Huvudlärare militärteknik till Utbildningsenhetens Säkerhetsförbandsavdelning, FMUndSäkC

Om tjänsten

FMUndSäkC söker nu en huvudlärare militärteknik, till Utbildningsenhetens Säkerhetsförbandsavdelning.

Sökande enhet
Utbildningsenhetens tillgodoser Försvarsmaktens behov av underrättelse- och säkerhetspersonal genom metod- och analysutbildning i underrättelse- och säkerhetstjänst. Enheten är organiserad i Säkerhetsförbandsavdelningen, Underrättelseavdelningen, Säkerhetsavdelningen samt Bildunderrättelseavdelningen. Säkerhetsförbandsavdelningen finns i Halmstad, övriga avdelningar i Uppsala.

Befattningen är placerad vid Utbildningsenhetens Säkerhetsförbandsavdelning i Halmstad. Säkerhetsförbandsavdelningen bedriver utbildning inom säkerhetsförbandstjänst i huvudsak mot programbunden utbildning OR/OF samt yrkes- och befattningsutbildningar.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du kommer ansvara för ämnet Militärteknik vid Säkerhetsförbandsavdelningen. Denna roll innebär utveckling, planering och genomförande av utbildning mot den grundläggande officers- samt specialistofficersutbildningen tillsammans med övriga lärare vid militärteknik.

Kvalifikationer
Du är utbildad specialistofficer alternativt officersutbildad i tidigare system samt innehar B-körkort.

Meriterande
Det är meriterande om du har erfarenhet av ett eller flera militärtekniska system (Ledningsstöd, sensor, farkost, verkan och skyddssystem). Vidare är erfarenhet av stridsutbildning skarp ammunition (SUSA) upp till plutonsnivå och/eller om du har erfarenhet av akademisk utbildning meriterande. Ytterligare meriterande är om den akademiska utbildningen är inom ämnet Militärteknik.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är intresserad av en omväxlande tjänst med hög grad av självständighet och ansvar. Att ha engagemang, framåtanda och förmåga att enskilt eller i grupp jobba mot ett slutmål är mycket viktigt eftersom du kommer att ha ett stort eget ansvar för att lösa tilldelade uppgifter. Befattningen innehåller både administrativt arbete, såsom framtagning av kursplaner, kursbeskrivning och kursordrar, samt praktiska genomföranden i rollen som lärare.

Befattningen innebär till stor del att skapa stimulerande inlärningssituationer med såväl teoretiska som praktiska moment. I befattningen som huvudlärare ingår även ett ansvar att driva och utveckla utbildningen och tilldelade lärarresurser mot uppsatta lärandemål inom givna ramar. Detta ställer höga krav på kreativitet och god pedagogisk förmåga.

Utbildningssituationerna innebär även att det ställs krav på analytisk förmåga, struktur och noggrannhet vilket innebär att även dessa egenskaper värderas högt. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper och lämplighet.

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidare
Arbetsort: Halmstad
Beräknat startdatum/tillträde: snarast eller enligt överenskommelse
Befattningsnivå: OR 8
Ej pälsdjursallergiker

Upplysningar om befattningen lämnas av
Christian Lundin, C Säkförbandsavd , tel 035-266 35 92
Jeanette Borén, HR-chef, tel 018-19 65 03

Fackliga representanter
Officersförbundet: Peter Oscarson, tel 018-19 63 68
Samtliga nås även via telefonnummer: 010-820 00 99.

Välkommen med din ansökan senast 2019-04-03. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens underrättelse- och säkerhetscentrum, FMUndSäkC, är ett centrum för utbildning och utveckling inom Försvarsmaktens nationella och internationella underrättelse- och säkerhetstjänst. Centrumet är försvarsmaktsgemensamt och upprättades 1998 då flygvapnets och arméns underrättelseskolor samt Försvarets tolkskola sammanfördes till Uppsala garnison.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 20 februari 2019
  • Plats: Halmstad, Hallands län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens underrättelse- och säkerhetscentrum – FMUndSäkC
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2019-04-03

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan