Luftstridsskolan (LSS) Strilbataljon söker Kock, civil

Om tjänsten

Luftstridsskolan (LSS) Strilbataljon söker Kock, civil

Luftstridsskolan är flygvapnets gemensamma kompetenscentrum för utveckling och utbildning. LSS har tre flygvapengemensamma skolor: Flygskolan, Stridslednings- och luftbevakningsskolan samt Flygbefälsskolan. Luftstridsskolan bedriver också på uppdrag av Högkvarteret utveckling av materiel, metoder och förband som är verksamma inom luftarenan. En tredje viktig uppgift är insatser och beredskap. Luftstridsskolan ansvarar för den ständiga övervakningen av Sveriges luftrum.

1615.stabskompaniet bedriver drift och förvaltning av en FM Anläggning i Bålsta regionen. Kompaniet leds av platschefen för anläggningen och består av en Vaktmästerigrupp, en säkerhetsgrupp med stödfunktioner samt kök och lokalvård.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som kock verkar du som arbetsledare i tillagningen av mat och förplägnaden vid köket. Du jobbar som en del i ett team om 4 personer med tillredning och servering av frukost, lunch och middag.

I arbetsuppgifterna ingår att planera matsedlar, sköta inköp och vara delaktig i egenkontrollprogrammet. I arbetet ingår alla typer av köksrelaterade uppgifter så som städning, diskhantering samt avfallshantering. Du är en i teamet och lagarbetet är en viktig del. Då arbetet är inom Försvarsmakten så kommer du att krigsplaceras och deltagande vid övningar förekommer.

Kvalifikationer

 • Utbildad Kock. Arbetsprov kan förekomma.

Meriterande

 • Tidigare erfarenheter av liknande arbete.
 • Militär tjänstgöring.

Personliga egenskaper
Du har en god samarbetsförmåga, hög stresstålighet och god förmåga till självständigt arbete.
Du är driftig och självgående. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet. 

Övrigt
Anställningsform Civil, tillsvidareanställning. Provanställning om 6 månader tillämpas.
Arbetsort Bålsta.
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.
Lön individuell lönesättning tillämpas.
Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. Med anställning följer skyldighet att krigsplaceras samt delta i utbildningar och övningar.

Upplysningar
Sektionschef Ulrika Seflin, tfn 070-233 77 14.
Platschef Johannes Ignberg, tfn 018-28 08 17.

Fackliga representanter
OFR/O Ärna Peter Oscarson, tfn 018-19 63 68.
SACO Karin Gällmo tfn 070-816 92 98.
SEKO Mari-Ann Larsson, tfn 070-827 68 53.

Dokument att bifoga din ansökan

 • Personligt brev.
 • CV med referenser.
 • Personligt foto.
 • Gymnasiebetyg samt eventuellt andra relevanta betyg.
 • Intyg från annan meriterande utbildning eller tidigare anställningar/tjänstgöringar.

Välkommen med din ansökan senast 2019-04-01.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Luftstridsskolan är flygvapnets gemensamma kompetenscentrum för utveckling och utbildning. Luftstridsskolan har fyra flygvapengemensamma skolor och utbildar bland annat framtida piloter inom Försvarsmakten. Förbandet leder och ansvarar även för krigsförbanden 16:e flygflottiljen samt 161:a Stridslednings- och luftbevakningsbataljon. Luftstridsskolan har verksamhet på åtta orter spridda över hela landet och har sitt huvudsäte i Uppsala.

Luftstridsskolan strävar ständigt efter att utveckla hur vi löser ställda uppgifter och vi är alltid beredda att klara nya utmaningar.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

Då en anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
 • Publicerad: 21 februari 2019
 • Plats: Håbo, Uppsala län, Sverige
 • Förband: Luftstridsskolan – LSS
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • * Ingen militär utbildning krävs
 • Sista ansökningsdag:2019-04-01

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan