Logistikofficer

Om tjänsten

Är du intresserad av en tjänst vid Försvarsmaktens största helikopterskvadron? Vill du vara med och bygga upp Sveriges helikopterförmåga för fred, kris och krig? Nu har vi en tjänst för dig – andra helikopterskvadron rekryterar en logistikofficer.

Som logistikofficer kommer du att arbeta som företrädare för försvarslogistik vid skvadronens vad avser förnödenhets- och materielförsörjning. Du stödjer i planeringen av skvadronens kommunikationstjänst och logistikledning. Du är beredd att ta över som ersättare för sektionschefen.  Utvecklingen av funktionen och krigsförbandet är en viktig del av dina arbetsuppgifter.

Arbetsuppgifter
- Företräda försvarslogistiken vid skvadronen
- Leda förnödenhetsförsörjning, materielförsörjning
- Stödja sektionschef med logistikledning
- Stödja vid planering av kommunikationstjänst
- Beredd leda sektionen

Kvalifikationer
- Officersexamen med försvarslogistisk inriktning eller motsvarande
- B-körkort

Meriterande
- Militärt förarbevis och körkortsbehörighet för tyngre fordon
- Erfarenhet som kvartermästare
- Erfarenhet av stabstjänstgöring
- Erfarenhet av helikopterverksamhet
- Erfarenhet av internationell tjänstgöring

Personliga egenskaper
Vi söker dig som kan jobba självständigt, noggrant och kan driva planeringsarbetet framåt i en given uppgift. I detta ingår att du ska vara lösningsorienterad, för att komma framåt i arbetet. Du ska även ha god samarbets- och social förmåga då flera enheter och individer kan beröras av uppgifterna. Känner du igen dig själv så välkomnar vi att du söker och blir en del skvadronens gemenskap.

Vid urval kommer stor vikt läggas vid personliga egenskaper.

Övrigt
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med sex månaders provanställning, tjänstgöring och beredskap på kvällar och helger förekommer.
Tjänsten är placerad på Försvarsmaktens Helikopterflottilj i Linköping, tjänsteresor förekommer. Tjänstenivån är OF1/OF2 (fänrik - kapten)
Tillträde efter överenskommelse.

Under anställningsprocessen kommer det ske intervjuer, fysiska tester och hälsokontroller.

Välkommen med din ansökan senast den 1 maj 2019. Den ska innehålla CV samt personligt brev där det framkommer på ett tydligt sätt varför du är lämplig för tjänsten samt att tre referenser ska bifogas. Urval kommer ske löpande.

Upplysningar om tjänsten ges av:
Stabschef, major Sara Palmqvist
Personalchef, kapten Olof Glans

Fackliga representanter:
OFR/O Hkpflj, Mats Häggström
OFR/S Hkpflj, Caroline Nilsson
SACO-S Hkpflj, Annelie Helmersson

Samtliga nås via växel på 013-28 30 00

Andra helikopterskvadron
Förbandet är en av Försvarsmaktens Helikopterflottiljs fyra helikopterskvadroner. Skvadronen verkar inom den markoperativa arenan vilket innebär att vår uppgift är att understödja främst armén med lufttransporter av personal och materiel för att öka markförbandens rörlighet. Skvadronen har även i uppgift att understödja polisens insatsenheter med lufttransporter. Dessutom stödjer vi civila myndigheter med bland annat brandsläckning och sjuktransporter. Skvadronen står i beredskap dygnet runt, året runt.

Som logistikofficer tjänstgör du i skvadronens sektion för försvarslogistik och samband. Sektionen planerar och följer upp skvadronens försvarslogistik, tekniska tjänst, flygunderhålltjänst och sambandstjänst.

 

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 12 mars 2019
  • Plats: Linköping, Östergötlands län, Sverige
  • Förband: Helikopterflottiljen – Hkpflj
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Officersutbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2019-05-01

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan