Teknisk integrationsutvecklare inom Java i Enköping

Om tjänsten

Var med i utvecklingen av Försvarsmakten och gör skillnad - samtidigt som du gör det du är bäst på! Systemförvaltningsenheten är Försvarsmaktens organisation för förvaltning av IT-system, applikationer och masterdata. Enhetens uppgift är att vidmakthålla och utveckla säkra samt robusta IT-system med syfte att stödja Försvarsmaktens operativa förmåga. Drivs du av nya utmaningar och vill bidra till det fortsatta uppbyggandet av Försvarsmaktens systemförvaltning inom integrationsområdet är du välkommen att söka till oss på sektionen Applikation Integration. Vi befinner oss i en expansiv fas både när det gäller produktion och antalet medarbetare.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Befattningen som Teknisk Integrationsutvecklare innebär att du kommer att utveckla, ändra, testa och dokumentera integrationslösningar. Integrationsplattformen är uppbyggd på IBM:s BPM Process Server och WebSphere MQ i AIX miljö. BPM Process Server bygger på Java EE. Du kommer att delta i utvecklingsprojekt för att förbättra och effektivisera IT-lösningen.

Kvalifikationer:
• Relevant akademisk examen eller motsvarande förvärvad erfarenhet
• Goda programmeringskunskaper
• Erfarenhet av programmering i Java
• Snabbt kan sätta dig in i nya systemlösningar och funktionella krav
• Erfarenhet av dokumentation såsom t.ex. tekniska specifikationer
• Kunskap eller erfarenhet av WebSphere Application Server

Personliga egenskaper
Då du kommer att jobba i ett team samt samverka med många interna och externa parter, är dina personliga egenskaper viktiga. Som person vill vi att du är strukturerad, noggrann, serviceinriktad och självgående. Dessutom är det viktigt att du känner ansvar, är drivande och har förmåga att se helhet och olika lösningar. Vi välkomnar såväl nyexaminerade/juniora som mer erfarna sökanden. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt:
Tillträde enligt ök
Tillsvidareanställning, sex månaders provanställning tillämpas
Befattningen är civil
Arbetsort Enköping. Personalen som är placerad i Stockholm kommer att omlokaliseras till Enköping senast från 2020-01-01. Tills dess att omlokaliseringen är genomförd behöver du vara beredd på tjänstgöring i Stockholm.

Upplysningar om tjänsten ges av:
Stf Avdelningschef Mats Jonsson 070-315 79 38.

Upplysningar angående anställningsvillkor ges av:
FMTIS J1, 019-393500 (växel).

Fackliga kontaktpersoner är:
SACO Per Hosinsky,
OFR/S Niklas Karlsson,
OFR/O Hans Luthander,
SEKO Matz Felix,
samtliga nås via växeln på 019-393500.

Välkommen med din ansökan senast den 25 mars 2019. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet ansvarar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands.

FMTIS är ständigt insatta och verkar i fred, kris och krig och har över 1 400 medarbetare och finns på mer än 30 orter runt om i landet.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

Då en anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.
Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 22 februari 2019
  • Plats: Enköping, Uppsala län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband - FMTIS
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2019-03-25

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan