Avdelningschef till FMLOG Försörjningsenhet

Om tjänsten

Har du några års erfarenhet av arbete som chef? Har du erfarenhet av förbättringsarbete och vill arbeta med verksamhetsutveckling? Då kan detta vara en spännande utmaning för dig!

Arbetsuppgifter
Som avdelningschef leder, motiverar och utvecklar du verksamheten inom avdelningen och ansvarar för att fastställda kvalitetsmål och kvalitetsstandard uppfylls och bibehålls. Du utvecklar och tillämpar verksamhetens affärsmässiga principer, driver förbättrings- och förändringsarbete samt implementerar uppföljningsmetoder och verktyg för att mäta effektivitet.

Du har budget-, resultat- och produktionsansvar utifrån direktiv, mål, riktlinjer och policys samt följer upp verksamheten och budgeten med nyckeltal. Du rapporterar vidare hur verksamheten utvecklas till berörda parter.

Du ska utifrån Försörjnings gemensamma mål vad avser försörjning entusiasmera och stödja medarbetare och underanställda chefer främst inom egen avdelning som idag är 6st sektioner med underanställda chefer. Genom tydlig kommunikationen ta initiativ för att nå målen och vid behov vidta åtgärder för att nå dit. Avdelningschef har det ekonomiska ansvaret och skapar engagemang och delaktighet genom ett coachande ledarskap.

I ditt arbete har du ansvar för att samverkan sker mellan Försvarsmakten och FMV och andra aktörer inom verksamhetsområdet och med det följa upp aktiviteter, projekt och resultat. Vidare arbetar du med att initiera, utveckla, implementera och följa upp arbetssätt och rutiner samt genomför ständiga förbättringar.

Du medverkar aktivt i arbetet med Försvarsmaktens förändringsarbete och vår militära profession. Du rapporterar till chefen för Försörjningsenheten och ingår i enhetens ledningsgrupp.

Som chef ansvarar du för att utveckla och utöva ett gott ledarskap enligt Försvarsmaktens ledarskapsprinciper.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har erfarenhet av arbete i verksamhet på ledande befattning med produktions- och arbetsgivaransvar. Vidare har du erfarenhet av förbättringsarbete, t.ex. Lean samt grundläggande kunskaper inom kvalitetssystem och kunskaper i systematiskt arbetsmiljöarbete.

Vi vill att du har lägst avslutad gymnasieutbildning/högskoleexamen eller utbildning eller yrkeserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig samt körkort lägst klass B.

Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska, i tal såväl som i skrift.

Meriterade kvalifikationer

  • Erfarenhet PRIO/SAP
  • Erfarenhet (IFTEX)
  • Dokumenterad ledarskapsutbildning.

Personliga egenskaper
Det är viktigt för oss att du är en person som kan leda och motivera dina medarbetare för att nå uppsatta mål. Du skapar engagemang och delaktighet samt fokuserar på kostnader, intäkter och effektivitet. Vidare är du en person som tar initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat med och genom andra. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Du är strategisk och har ett brett perspektiv och sätter upp och håller tidsramar samt har en god kommunikativ och pedagogisk förmåga. Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Övrigt
Tillträde snarast enl. ök.
Detta är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning.
Befattningen är placerad i Arboga.

Förfrågningar om befattningen kan göras till chefen för enheten Försörjning Martin Johansson 072-9636464

Fackliga representanter
OFR/S, Håkan Antonsson
SEKO, Kurt Ragnarsson
SACO, Pernilla Kjellgren
Samtliga nås via växeln på 0505-451000

Välkommen med din ansökan senast 2019-03-22. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Avdelningen Förråd ansvarar för den bakre lagerhanteringen av materiel så som fordon, vapen, reservmateriel, ammunition samt krypto och it-materiel. Inom avdelningen bedrivs även cisternvård, satsproduktion och hantering av övningsmateriel. Avdelningen består av 6st sektioner och dessa är geografiskt spridda över landet. På avdelningen jobbar ca.60 personer.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Tillbaka till listning
  • Publicerad: 27 februari 2019
  • Plats: Arboga, Västmanlands län, Sverige
  • Förband: Försvarsmaktens Logistik - FMLOG
  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid
  • * Ingen militär utbildning krävs
  • Sista ansökningsdag:2019-03-22

Gå vidare till ansökan

Försvarsmakten använder ReachMee för att ta emot ansökningar till lediga jobb. Du lämnar nu forsvarsmakten.se och går vidare till reachmee.com.

Till ansökan